NajnovijeNajčitanijeNajviše porukaPostavi novu temu 

OTPOR svakoj losoj vlasti

Smatram da je forum odlicno mesto gde  svako ko misli da je politika trenutnog rezima pogresna i da nas vodi u pogresnom smeru, moze to i da kaze , naravno ima i onih koji su zadovoljni trenutnim stanjem pa i oni mogu da napisu nesto u prilog vladi ,tako ce diskusija biti zanimljivija. Na facebook-u postoji profil "Otpor svakoj losoj vlasti" pa ko zeli moze da se pridruzi i svojim komentarima doprinese sto skorijem odlasku sa vlasti DS SPS PUPS JS koalicije, jer trenutno samo na taj nacin mozemo da izrazimo svoje nezadovoljstvo zato sto je blokada medija priblizno jednaka onoj iz 90-ih.

6 za
7 protiv
Gale Djordjevic
2011-06-22
???

Ja mislim da će svima u ovoj zemlji biti potpuno svejedno,ko god da dođe na vlast.

Em su se svi već izređali u proteklih 20-tak godina, koliko god u međuvremenu okretali ćurake naopako, em svi zavise od tajkuna, koji ih pokreću kao marionete.

I kada i ako sa vlasti odu DS-SPS-PUPS-JS-G17-SPO-SDP, i kada i ako na vlast opet dođu DSS-NS-SRS-SNS-LDP-PSS, prosečni građanin će živeti teško, a prosečni tajkun će živeti lagodno, na leđima tog istog prosečnog građanina.

Osnovni tok nekih reformi se neće menjati, jer su manje-više svi opredeljeni za EU, a uz to, odatle dolaze odlične pare iz predpristupnih fondova, kojih se niko neće odreći.

Nema više želje, volje, metoda i puta za nove ratove (sreća naša!), tako da im svima ostaje samo prežvakavanje istih priča, otvaranje istih deonica od po 2km puta po deset puta, i brljanje po istom političkom blatu koje kod nas idealno opstaje.

Takođe, svaka vlast će biti opredeljena da prvo zbrine sebe, i još deset generacija iza sebe, tako da, ko god na vlasti bio, nama će biti isto.

11 za
0 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-22
???

Srbija je danas slika i prilika Rusije od pre desetak i vise godina.Rusije u kojoj su drmali tajkuni kao sto je Berezovski,Hodorkovski i ostali.Sa dolaskom Putina stvar se naglo promenila.Tajkuni su dobili ultimatum,ponudu koji nece moci da odbiju,ili saradjuj,odrekni se znacajnog dela kapitala u korist ruskog radnika,koji mu je taj isti eksploatisan radnik i stvorio i umnogostrucio,ili se gubi iz zemlje.Putin je znao da su tajkuni upravo te kancerogene klice,koje koce progres ruske drzave.Kao dlanom o dlan,zbrisao je sve koji nisu zeleli da saradjuju.Berezovski je sad politicki emigrant,koji je dobio azil,gde bi drugde, nego u V.Britanij,a ovaj drugi Hodorvski trune u zatvoru vec izvesno vreme.Jedna od prvih osoba koju je Putin uhapsio po dolasku na vlast je bila cerka bivseg predsenika Borisa Jelcina,cini mi se da se zove Ana,zbog korumpiranosti i raznih malverzacija.Nije ga sprecilo to sto je sa Jelcinom bio vrlo blizak prijatelj.Tako to radi Putinas!

A nasi lideri opozicioni i pozicioni,ne da nemaju plan,nego apsolutno ne zele da ucine ista po tom pitanju,i normalno suruju i prave talove sa njima.Pocev od onih duvaca iz Knez Mihajlove,Krleta,Sapera,Borisa pa do ovih naprednajcki gavrana kakvi su Nikolic,Vucic i kompanija.Iskreno ja bih najvise voleo da sevne REVOLUCIJA,ali ne znam koliko je to realno u ovom trenutku,obzirom da je narod odavno postao apatican,sto ide u prilog ovim oligarsima.

9 za
0 protiv
Atila Han
2011-06-22
???

Mislim da za revoluciju nema šanse.

Ne zato što nam ne treba, već zato što je narod previše umoran, i previše oguglao posle dvadeset godina grčenja i mučenja. Naravno, da se ne lažemo, jeste bolje danas, nego što je bilo devedesetih, ali to je malo, to je sve na kašičicu, nedovoljno da se zaista osećaš dobro, poštovano, uvaženo.

Lud je onaj ko kaže da je danas gore nego što je bilo npr. '93, ali nećemo valjda uvek da se zadovoljavamo samo time da smo tik iznad dna rupe, ali bar nismo na samom dnu.

Jesmo danas donekle slobodniji, ali to je i dalje daleko od one suštine kvalitetnog života. Eto, na primer bezvizni režim. To jeste super, već samo saznanje da možeš bez dugog čekanja u redovima ispred neke ambasade, da odputuješ slobodno do Budimpešte, Beča, Madrida, Berlina, Pariza. Međutim, šta ti vredi to što nema vize, kad svakako nemaš novca da opušteno odeš na par nedelja obilaska evropskih prestonica, ili da letuješ tamo gde se tebi i tvojoj porodici ćefne, nego uvek biraš neku "kombinaciju" da bude najjeftinije moguće.

A oni koji su i pre skidanja viza putovali lako gde god su hteli, njih vize svakako nisu sputavale, i oni u redovima nisu ni stajali.

Oni koji su imali mnogo love devedesetih, sad je imaju još mnogo više.

Živimo bolje nego pre 5. oktobra, ali i dalje ne živimo ni blizu, ne onome što nam je od tada obećavano, nego ni desetom delu toga.

Mislim da to najviše i vređa ljude.

Teško je, kriza je, i to je OK, ali nemojte da folirate da je kod nas super, da mi grabimo napred, da nas kriza nije oštetila, da smo lideri regiona, da smo na domak EU, da se živi dobro.

Meni lično bi bilo lakše samo kada nas ne bi toliko folirali, samo kada ne bi toliko lagali, dok mi znamo da je njima (svima njima, od političara do tajkuna) stvarno sve bolje, dok mi životarimo od prvog do prvog, uvek u grču od novog poskupljenja, uvek u bolesnoj kalkulaciji da li ćemo detetu moći da kupimo jednu ili dve bananice, uvek u tugaljivom računanju nekih rata za stan, auto, more, koji umeju da budu tako daleko, bez obzira na sladunjave reklame.

Stvarno mislim da prosečan građanin, ne samo kod nas, već svugde, mnogo lakše podnese i najgoru istinu, od najslađe laži. A pošto je političarima u krvi da lažu, onda, pre ili kasnije, u sistemima koji su podložni mućkanju i prevarama, dođe do pucanja kakvo imamo danas u Grčkoj.

Samo, ljudima je ovde sada jurnjava za preživljavanjem, poslom, i nametnutom biznis logikom, postala prioritet u odnosu na neki eventualni organizovani bunt.

12 za
0 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-22
???

Slazem se sa svim komentarima iznad, samo bih hteo da skrenem paznju na jedan clanak iz NIN-a koji je preneo B92. Objavljen je pre mesec dana, dakle pre nego sto je primljeno "pismo iz Brisela"... Nije prvi na tu temu, ali vredan je citanja...

http://www.b92.net/biz/fokus/analiza.php?yyyy=2011&mm=05&nav_id=513647

4 za
0 protiv
Slobodan
2011-06-22
???

Odlican tekst,decidiran,konkretan.NIN inace kupujem,ne redovno,ali dosta cesto.Od takvog renomiranog nedeljnika se i ocekuju ovako angazovani tekstovi.Sve se ovo vise,manje zna ali itekako je vazno podsetiti na sponu izmedju politicara i tajkuncica i prozvati ih imenom i prezimenom.Svaka cast autorki na ovom angazovanom,a svakako i hrabrom tekstu.

5 za
0 protiv
Atila Han
2011-06-22
???

Danas je clan odbora bundestaga za spoljne poslove i EU izjavio da priznanje Kosova nije uslov za pocetak pregovora sa EU ali da se to svakako od Srbije ocekuje u buducnosti jer zajednica ne zeli ni jednu zemlju sa neresenim teritorijalnim pitanjem . Zanimljivo da nema reagovanja zvanicnih vlasti vec su u centru paznje vesti kao sto su "Ceca dobila narukvicu" ,reagovanje na Cedinu izjavu o ruskim zvanicnicima i slicne gluposti, pa mi sve ovo zvuci kao gotova stvar i da je to cena ulaska u Evropsku uniju. U pravu si Marko da na politickoj sceni nema novih snaga i da smo prakticno sve postojece opcije vec isprobali , ali to svakako nije razlog da ne menjamo trenutnu koaliciju i sprecimo dalji sunovrat Srbije, ako naredna vlast bude jednako losa onda menjati opet pa opet ........sve je bolje neko pasti u kolektivnu depresiju.

5 za
0 protiv
Gale Djordjevic
2011-06-22
???

Pa pazi, mislim da je procentualno sve manji broj građana-glasača, koji će za bilo koju opciju na mutnom političkom nebu Srbije reći, "To! To je ono što nam treba!"

Mislim da nema tog na našoj političkoj sceni za koga i smem da pomislim, "ako bude gori". Svi su oni ista bulumenta.

Svi su iskompromitovani, svi su izlizani kao đon cipele trgovačkog putnika, i nema više nikoga kome građanin može da veruje.

Imaš tu još jedan činilac koji se ne sme zanemariti - u mentalitetu neobrazovanog birača je uvek najbolje glasati za vlast. Ma kakva da je, vlast je vlast.

I da se razumemo, to nije specifičnost Srbije. Autoritet vlasti je podjednako uticajan u svakoj zemlji, u kojoj postoji veliki broj relativno neobrazovanih birača.

To je jedan od razloga zašto je i Milošević, i pored sunovrata koji je trajao godinu za godinom, uvek pobeđivao na izborima.

To je jedan od razloga zašto će i na narednim izborima veliki broj ljudi, onih koji nisu stranački čvrsto opredeljeni, glasati za Borisa, a ne za DS. Vođa personifikuje vlast, i glasa se za njega, za svaki slučaj.

Lično, radije neću uopšte glasati, nego što ću glasati za bilo koga iz potpuno (za mene) istog društvanceta.

Uz to, lično ih uvek zamišljam kao ekipu, koja se posle neke žestoke pljuvačine u TV duelu, lepo nađe u obližnjem bifeu ili restoranu, da se zajedno počaste, a sve nama po grbači.

4 za
0 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-22
???

Марко Екмеџић napisa...

Pa pazi, mislim da je procentualno sve manji broj građana-glasača, koji će za bilo koju opciju na mutnom političkom nebu Srbije reći, "To! To je ono što nam treba!"

Mislim da nema tog na našoj političkoj sceni za koga i smem da pomislim, "ako bude gori". Svi su oni ista bulumenta.

Svi su iskompromitovani, svi su izlizani kao đon cipele trgovačkog putnika, i nema više nikoga kome građanin može da veruje.

... nisu bas svi

http://nopo.org.rs

2 za
7 protiv
zivko.curcic
2011-06-22
???

Ovde se pre svega govori o relevantnim političkim opcijama, a ne o onima koji su na konto nezadovoljstva birača, napravili pravu i prilično priprostu zloupotrebu, i time što su se nazvali "Ni jedan od ponuđenih odgovora" pokupili nešto glasova na Voždovcu.

Da su ljudi koji su zaokružili tu opciju znali da je to stranka, a ne zaista mogućnost da ne glasaju ni za koga, ne biste nikada dobili više glasova nego što imate članova najuže porodice.

5 za
2 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-22
???

Марко Екмеџић napisa...

Ovde se pre svega govori o relevantnim političkim opcijama, a ne o onima koji su na konto nezadovoljstva birača, napravili pravu i prilično priprostu zloupotrebu, i time što su se nazvali "Ni jedan od ponuđenih odgovora" pokupili nešto glasova na Voždovcu.

Da su ljudi koji su zaokružili tu opciju znali da je to stranka, a ne zaista mogućnost da ne glasaju ni za koga, ne biste nikada dobili više glasova nego što imate članova najuže porodice.

...naravno da su znali da je to stranka, kada pored imena stoji i ime nosioca liste. nažalost taj stav nam je najveci prtotivnik, a ne trenutna politička elita. trenutna politička elita radi sve suprotno interesima države Srbije i njenih građana, a ljudi uporno izlaze na izbore i glasaju za iste likove koji se smenjuju unazad dvadeset godina.

neko je napisao da nema i neće biti revolucije, u pravu je. ipak meni je nijedan od ponuđenih odgovora način da pokušam nešto promeniti. jednostavno želim da vlast prestane da vređa moj zdrav razum, svakodnevnim raznim glupostima od izjava.  pošto smo izabrali demokratiju, gde se vlast smenjuje na izborima, moramo trpiti posledice, a to je postojanje političkih stranaka. kada neka milionska grupa odluči da promeni sistem, moraćemo mu se prilagoditi.

5 za
2 protiv
zivko.curcic
2011-06-23
???

Sve je to lepa priča, ali ipak samo priča.

Nema nikakvih garancija da biste bili išta bolji od svih do sada prežvakanih političara, a varijanta, "Ma daj da i njih isprobamo, šta nas košta?" više ne pije vodu.

Košta nas vremena, jedinog resursa koji nam nikada niko ne može vratiti. A da gubimo vreme na još jednu grupu koja bi da se nakači na leđa naroda, pa da malo vežba kako se vlada, hvala ali neka hvala.

Programi svih stranaka su divni, sjajni i bajni, ali je praksa tako tragično ista.

Dokažite se, i budite prepoznatljivi po kvalitetu, i ljudskim vrednostima izvan politike, pa se onda javite da uređujete i političke prilike. Ovako, samo ste još jedna gladna politička usta, koja žele da ih hrani narod koji sve teže živi.

Tako, šta god Vi tvrdili, činjenica je da ste zloupotrebili na vrlo jeftin način nezadovoljstvo naroda svim političkim strankama, i na konto naziva Vaše političke grupe, uzeli tih 3% glasova na Voždovcu.

To je javna stvar, i o tome se dovoljno govorilo i u medijima, i postoji dovoljno izjava birača koji su tek naknadno shvatili da su obmanuti.

No OK, sve je to pilitika, zar ne, i jedino su (vama svima) bitni mandati.

Ipak mi živimo u Srbiji, i lov u mutnom je političarima omiljeni sport.

2 za
2 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-23
???

Marko, svaki dan se dokazujem, od politike ne živim, a ni ne nameravam. Imam 29 godina, oženjen sam, imam i sina starog 7 meseci. Magistrirao sam 2008, pripremam doktorat iz oblasti oplemenjivanja šećerne repe. Živim na selu i odlično znam kako se teško živi, a puno radi. Obrađujemo oko 15 ha zemlje. Nekada smo se bavili i stokom, ali država je onemogućila da se zarađuje u stočarstvu. Tako da odlično znam i šta je motika, lopata, a takođe i knjiga i savremena tehnologija.

Nikada nisam bio član nijedne stranke, ali sam želeo sam nešto da promenim. Slučajno sam naleteo na NOPO i svidela mi se Nikolina priča. On je predsednik stranke, programer po struci i ne živi od politike, kao i svi ostali simpatizeri i članovi, jer nas niko ne finansira, a prihode iz budžeta nemamo. Jednostavno želimo da pokažemo trenutnoj političkoj eliti, gde im je mesto, a ono je na smetlištu.

Mislim da se svi slažemo oko toga da ništa ne valja i da su sve političke opcije jednako loše. Nažalost ne možemo da se složimo kako to da promenimo.

Pozdrav.

6 za
1 protiv
zivko.curcic
2011-06-23
???

I kada odu na smetlište, vi ćete sesti u njihove fotelje?

Pa istu priču, o tome da jednu garnituru političara treba poslati na smetlište istorije, bla-bla-truć, slušamo od listom svih političkih opcija u ovoj zemlji, već dvadeset godina.

I onda, na elanu naroda koji jedva čeka da toj političkoj eliti vidi leđa, dođe neka druga, i samo nastavi gde su oni prethodni stali.

Žao mi je, ali pošto su kod nas političari već ponudili sve što se ponuditi može (švedski standard, brze pruge, svesno desno, srce na levoj strani, pošteno, zrelo, i Srbiju i svet, ljubav, veru, nadu, monarhiju, Evropu, Aziju, Srbiju do Zagreba, besplatne akcije za 1000€, EU odmah i smesta, regione, bogu božije a caru carevo, 'leba i igara, 'leba za 3 dinara, vraćanje Kosova, vraćanje Crne Gore, Srbiju odavde do večnosti, Srbe u kosmosu, budućnost odmah, sve za ništa, nešto za svašta...), ne vidim koji je to vaš odgovor, a da ga već nismo čuli.

4 za
5 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-23
???

Znas Marko ni ti nisi mnogo drugaciji od tih politicara. Isto kao i ti (imas svoje ime svoju sliku, kako bi svi videli tebe) i oni se uvek prikazuju na tv-u pred narodom. Verujem da je to zbog nekog iskvarenog detinjstva (na primer vidim na tvojoj slici, da si ti mozda imao problema sa malo punijom gradjom) pa sad vi pokusavate da se dokazete, tako sto napravite dobar rezultat, sto politicari osvajanjem vlasti, to ti rezultatom na slagalici. Nije dobro svo vreme sedeti pred kompjuterom i javno kritikovati sve oko sebe, kao sto to ti radis. Posto te licno poznajem, znam da nemas zenu ni decu, pa bi mogao u tom pravcu da krenes. Da malo doprineses razvoju svoje zemlje na tom planu a ne kritikujuci vlast.

P.S. Smanji covece malo kilazu, kad te molim!

1 za
4 protiv
Milan J. Uhakovan nalog
2011-06-23
???

Pošto me naravno ne poznaješ, sve što si napisao je obična glupost smiley

Da me zaista poznaješ, znao bi da sam oženjen, da  očekujemo rođenje bebe za par nedelja, a da je problem sa kilažom stvar prošlosti.

Dakle, gledaj svoja posla, a ako ti nemaš razloga da kritikuješ vlast - alal vera wink


 

6 za
1 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-23
???

Izvini pomesao sam te sa nekim, ali i dalje ne postujem tvoje nepostovanje vlasti.

1 za
4 protiv
Milan J. Uhakovan nalog
2011-06-23
???

Vlast ne poštuje narod, zarad kog i treba da postoji.

I tu mislim na sve vlasti u ovoj zemlji u poslednjih 20-tak godina.

Poštuju samo sopstvenu želju za bogaćenjem preko leđa naroda, i imaju strahopoštovanje prema svojim finansijerima (čitaj tajkunima).

Prema narodu osećaju samo prezir, i sete ga se samo kada se približe novi izbori.

4 za
1 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-23
???

A sta pod tim vlast smatras? Jel smatras bilo koje ljude koji dodju na vlast, ili samo ove sto su sada? Mislis da kada bi ti dosao na vlast, ljudi bi imali osecaj kao da ih postujes? Nije do ljudi, Marko, nego takav je sistem, koji diktira Evropska unija sa jedne strane, a sa druge strane ljudi koji joj ne veruju. Jednostavno ne moze biti dobro u ovakvoj situaciji u kakvoj smo mi. Ljudi koji su na vlasti sigurno zele nama dobro, osim tih koji su agenti iz Evropske unije. Nije u pitanju nepostovanje naroda, nego mnogo tezak status nase drzave. Imamo te dve opcije izmedju kojih ne mozemo svi da se slozimo. Tajkuni postoje. Postoje svuda, ne samo u nasoj drzavi i uvek ce postojati. Jednostavno covek ima mozak. Mozak kaze da radi sve sto organizmu odgovara. Mozak je izuzetno razvijen. Mozak kaze: uzmi pare. I bice jaci uticaj, od uticaja moralne vrednosti. Jednostavno, najbolji je put da svi verujemo vlasti. Da radimo zajedno. Svi da imamo isto misljenje i docice bolja vremena. Sukob misljenja je nesto sto unistava drzavu.

Sustina: Nisu krivi ljudi na vlasti

P.S. Smrsaj...

2 za
5 protiv
Milan J. Uhakovan nalog
2011-06-23
???

Prijatelju, ti si u nekom ozbiljnom problemu, kada misliš da će nam doći bolja vremena ako svi budemo imali isto mišljenje, i da je loše sukobljavati ideje.

Da su svi imali isto mišljenje, i dalje bi se verovalo da je Zemlja ravna ploča na leđima kornjače koja pliva kroz svemir, i da se sve zvezde i planete okreću oko te iste Zemlje smiley

Vlast je naravno kriva, jer je njen osnovi zadatak da život građanima olakšava, a ne otežava.

I mani se tih teorija zavere sa agenturama, masonima, Vatikanom, CIA-om i sličnim glupostima. Nije ti EU kriva što su Mišković, Beko, Kostić i kompanija opljačkali ovu zemlju, nego oni koji su im to dopustili

P.S. Razmišljaj wink

4 za
2 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-23
???

Nekada je bolje imati razlicito misljenje, a nekada isto. Nije to univerzalno. U ovom slucaju je najbolje imati isto misljenje, pa covece razmisli nije li to realno i logicno?!

P.S. Ovaj put mi ne odgovaraj sa iskljucenom sijalicom i uzmi neke sumece tablete, molim te. Mozda ti oblina smeta...

1 za
5 protiv
Milan J. Uhakovan nalog
2011-06-23
???

Razgovor u kome ti kao argument potežeš fizičke osobine, zaista je besmislen, podjednako kao što je besmislen i taj galimatijas konspirativnih teorija koje zagovaraš smiley

Kada nađeš argumente, javi se. Do tada, vrati se gledanju "Balkanskog špijuna" i uživljavanju u ulogu Ilije Čvorovića smiley

5 za
1 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-23
???

Milan Jovanović napisa...

P.S. ... Mozda ti oblina smeta...

... e ovo je valjda prvi put da vidim da je neko toliko opterećen tuđom težinom. surprise

8 za
0 protiv
Supervizor
2011-06-23
???

Ja uzivam u gledanju Balkanskog spijuna, jer je to humor koji ti verovatno ne razumes, ili ga sto je logicnije shvatas na pogresan nacin. Problem je u tom sto vec ti ne zelis da me slusas, a moram jos da nagovorim 7,5 miliona ostalih gradjana, da su moje teorije ispravne.

P.S. pogledaj ovaj sajt, molim te http://www.bioclinica.rs/index.php?option=com_content&view=section&id=10&Itemid=70

1 za
5 protiv
Milan J. Uhakovan nalog
2011-06-23
???

Ne zelim nikakve konflikte i probleme. Vidim i supervizor se ukljucio. Samo pokusavam da dovedem pristojne gradjane na pravi put da se razumemo. A Marko zelim da pomognem da smrsa, jer je tezina jedan od osnovnih uzroka rane smrti...(ne daj boze)

1 za
5 protiv
Milan J. Uhakovan nalog
2011-06-23
???

Ne brini ti za moju težinu, ali se jako zabrini za svoju glavu smiley

Već samo saznanje da 7,5 miliona građana Srbije ne misli kao ti, trebalo bi da ti bude dovoljno da shvatiš da je teško da svi oni greše, a samo ti si u pravu wink

No, dok ne obustave rad, bar nade imaš: lekić

4 za
1 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-23
???

Ne mogu ovde da se ubedjujem sa vama. Ja vam nesto kazem a vi mene izvredjate. Sedite za komjuterom i cekate moj odgovor da me izvredjate. Eto, ovo su ljudi koji vredjaju vlast. Oni ustvari vredjaju svakoga, sto je do jadno do krajnje granice jadnosti, na granici bede. Za razliku od vas ja istovremeno radim, pisem vazne nacrte, a istovremeno pokusavam da promenim ljudima misljenje na bolje.

P.S. Nemoj da me vredjas Marko sa tim lekovima. Obojica smo odrasli ljudi, necemo da se vredjamo. Jedno je pomoc punijem coveku, a drugo je to sto si ti uradio. Ja mogu da budem sada duboko uvredjen i da podnesem tuzbu protiv tebe. Drugi put ukljuci tu sijalicu. Mozda koristis stedljivu pa zbog toga i ovakve izjave...no ne znam u cemu je problem...

3 za
3 protiv
Milan J. Uhakovan nalog
2011-06-23
???

Pa i ja tebi pomažem da ozdraviš, šta se o'ma vređaš wink

Ti lekići i jesu za odrasle ljude, a ti sad eto, slobodno se duboko uvredi pa tuži... jako sam se uplašio wink

Za sijalice ne brini, važnije je da ti proradi ona u glavi, nego ona u sobi... a i još je dan smiley

5 za
1 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-23
???

Lako je tebi da pricas o sijalicama, kad imas i automatski radijator u svom telu. Ja ti kazem prodaj radijator, duze ces ziveti, a kupi neku kvalitetnu sijalicu, za pocetak moze i od 60W. Vidim da posedujes i kosilicu. Da ti nije otiso malo i razum sa frizurom? No salu na stranu. Moje price, nisu price za malu decu, nego za odrasle ljude, a vidim ti me jos uvek ne slusas i nastavljas sa vredjanjem. Izvini ako sam te prethodnim komentarima malo uvredio, ali morao sam i ja da se branim.

P.S. Neces mi unistiti Zvezdu agentu!

2 za
4 protiv
Milan J. Uhakovan nalog
2011-06-23
???

Nažalost, tvoj problem nije sa mnom, nego je u kategoriji nekih ozbiljnijih duševnih stanja.

Ne možeš da me uvrediš, jer je meni tebe zapravo žao.

Agenti na sve strane, podstanari u glavi, neprijatelji sa svih strana, nezaštićena vlast, Toma u pokušaju, Zvezda u sećanju, LDP na "crti", svi ste tu, a opet niste nigde... muka je to smiley

Potraži stručnu pomoć, ne zbog mene, već sebe radi prijatelju.

6 za
1 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-23
???

Postavljanjem ove teme na forumu imao sam ideju da se bavimo kritikom vlasti, bez da se prezentuje bilo koja opcija kao alternativa.Deluje da su pritisci na vlast putem foruma , facebook-a i drugih drustvenih mreza nesto sto nema nikakav efekat ali verujte da vrlo pomno prate sve takve aktivnosti, licno sam i sam osetio na svojoj kozi tako sto mi vec dva puta ukidaju grupu na facebook-u koja se bavila kritikama na racun predsednika opstine Paracin. Prioritet je skinuti sa vlasti trenutnu koaliciju i izboriti se za prevremene parlamentarne izbore dok jos nije kasno, a na glasackom mestu pamet u glavu pa po sopstvenom nahodjenju, jer sami drzimo sudbinu u svojim rukama.Smatranm da nema razloga za prepucavanja jer smo svi u istom loncu i svi smo manje ili vise zrtve lose politike trenutnog rezima, pa bih u vezi sa tim da se diskusija nastavi normalnim tokom.

2 za
2 protiv
Gale Djordjevic
2011-06-23
???

Kao sto sam i predpostavio krece lavina pritiska na Srbiju.Danas je evropski komesar za prosirenje Stefan File dao istovetnu izjavu kao i nemacki parlamentarci juce da Eu ne zeli u svom sastavu zemlje sa neresenim teritorijalnim pitanjem. Tuzno je sto nam se to ne prezentuje na pravi nacin vec se ovi u 2 dnevniku ubise od truda da nam objasne da nisu rekli to sto smo culi. Doduse stav zvanicne Nemacke nije identican , oni su izjavili da ne ocekuju da Srbija prizna nezavisnost Kosova vec REALNOST hahahahahah....ajd sto nas je.. nego nam zavrcu i usi. Vuk Jeremic pak tvrdi da Srbija nikad nece priznati Kosovo kao i da ce Srbija postati clan EU??????? PA KAKO COVECE OBJASNI!!!!!!!! 

2 za
3 protiv
Gale Djordjevic
2011-06-23
???

Gale, kritikovati trenutnu vlast je suvišno. Svaki normalan čovek vidi da ovo ne valja i da nastavljamo da propadamo. Treba tražiti odgovore za izlazak iz trenutnog stanja. Nažalost daleko je Srbija od dna da bi se pokrenula na gore. Kada dodjemo do dna, najverovatnije će biti kasno, bar za nas koji kuckamo na ovom forumu.

3 za
2 protiv
zivko.curcic
2011-06-23
???

Gale, prvo hvala na vraćanju teme u normalni kolosek.

Drugo, čini mi se da će, u tome nekom nedefinisanom budućem trenutku kada bismo mogli da uđemo u EU (za 5, 8, 12, 15...ko zna koliko godina) od nas da se očekuje neka vrsta situacije u kojoj je bila SR Nemačka prema DR Nemačkoj.

SR Nemačka nikada nije priznala DR Nemačku, i u svom Ustavu je tretirala kao svoju teritoriju na kojoj trenutno ne važe Ustav i Zakoni SR Nemačke.

Znam da nije isto naravno, i da su u obe Nemačke ipak živeli Nemci, ali mislim da će i predstavnici EU, i naši pregovarači, ići na neko slično rešenje.

Jednostavno, i pored svega, ne verujem da postoji ta ozbiljna politička opcija u Srbiji, koja bi zaista priznala nezavisno Kosovo, a sa druge strane, realnost jeste da uticaj Srbije na dešavanja na Kosovu zaista ne prelazi Ibar.

U toj bolesnoj ravnoteži, to mi deluje kao nekakvo rešenje koje bi zadovoljilo i EU, i deo javnosti u Srbiji koji želi u EU.

Podela Kosova mi pri tome ne deluje realno.

Da se razumemo, ovo je samo moja hipoteza, i uopšte ne mislim da je jedino moguće, a kamoli jedino ispravno rešenje.

5 za
1 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-23
???

Pitanje Kosova je vruc krompir koji niko ko je na vlasti ne zeli u rukama, svi znaju da nemamo vise nikakve ingerencije na toj teritoriji ali niko to nece i da kaze zbog politickih poena. Najjednostavnije je pricati narodu ono sto zeli , evo ga primer Dinkic koji je promenio ime stranke , politicki program i okrenuo se nama iz provincije, valjda misli da smo malo gluplji i da cemo da poverujemo njegovim lazima, isti scenario kao na proslim izborima 1000 evra i ostale gluposti.Ali onda se vracamo na tvoju pricu kome dati poverenje kad ih znamo sve i u starom i u novom odelu, sa druge stane ne izaci na izbore je neodgovorno PA STA DA RADIMO???????

4 za
1 protiv
Gale Djordjevic
2011-06-23
???

Odgovor na to pitanje jeste suštinski, ali mislim da ga trenutno nema niko, ako gledamo izvan grupacije "tvrdostrujaša", koje svaka stranka ima, i za koje se zna kako će glasati.

Po prvi put od kada glasam, u velikom sam iskušenju da uopšte ne izađem na izbore, jer mi je postalo stvarno svejedno ko će od ovih sadašnjih biti jači na biralištu, kad će se posle toga ipak dogovoriti.

Iskreno, i pored te neke zvanične tvrde retorike, meni uopšte nije izvan pameti koalicija DS-SNS posle izbora.

Uz neku kukumavku o višim nacionalnim interesima, neophodnom pomirenju zbog izazova i ostalim bla-bla glupostima, gde će se i Kosovo spominjati svaki čas, nije uopšte nemoguće da se navodni ljuti protivnici dogovore o podeli feuda.

Paradoksalno, ali bi to i za funkcionisanje države možda bilo bolje.Tamo gde je manje usta za hranjenje (manji partneri u koalicionim vladama), veća je šansa da se nešto zaista uradi.

Što se Mlađe tiče, slažem se, demagog najgore vrste, kog najradije ne bih nikada više ni čuo ni video... sa sve njegovim "ekspertima" za pražnjenje naših tankih novčanika.

Nekako, kapiram da će biti dosta izbornih apstinenata, a posle izbora, uz malo škrgutanja zubima, eto Tome i Borisa u zagrljaju.

3 za
1 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-23
???

Zao mi je svih vas...crying

2 za
5 protiv
Milan J. Uhakovan nalog
2011-06-23
???

Vrlo verovatna opcija samo sto niko od njih pre izbora nece da prizna, jer bi na taj nacin izgubili birace, pa zamisli da je Tadic pre predhodnih izbora najavio koaliciju sa SPS.

Vreme je da se ukrupni politicka scena ,dosta mi je onih koji jedva predju cenzus a posle se ucenama odrzavaju na vlasti , ubace se u drzavna preduzeca kradu dok ima sta da se krade pa kad ih neko optuzi to nazivaju politickim progonom.

Ja za razliku od tebe ne razmisljam o ne izlazenju na izbore, vise sam za promene pa ako treba menjati i njih i tako sve dok jednog dana ne dodje neka odgovorna vlast , znam da zvuci utopisticki ali smatram da covek kad prestane da se nada onda duhovno umire.

3 za
0 protiv
Gale Djordjevic
2011-06-23
???

Ma, meni su se svi oni komplet smučili, jer su nam svi već bili na grbači, i ničem dobrom se od njih skupa ne nadam. Iako jeste činjenica da je za zemlju bolje da je politička scena ukrupnjena.

Idealno bi bilo sve ih počistiti na jedno 20 godina, da stasa neka nova generacija, koja bi možda bila odgovornija, ali to ne biva smiley

3 za
0 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-23
???

Napravili ste mi lep uvod za jedan tekst što sam piskarao ovih dana. Malo je poduži, nadam se da će onaj koga zanima smoći snage da ga pročita do kraja.

Dosta nam je malih (velikih) stranaka!!!

Ovakve izjave se mogu često čuti u međusobnim razgovorima naših sugrađana, a jedno vreme je ta priča išla i u medijima. Zašto? Zato što je situacija u društvu i državi katastrofalna. Zato što je skoro sve propalo, od moralnih vrednosti do ogromnih industrijskih kompleksa. Zato što JP i državna administracija ne rade posao koji bi trebalo, a mi građani ih plaćamo i to vrlo skupo. Na kraju, zato što živimo u partokratijskoj državi i zato što neko mora da bude kriv od partija u vlasti i parlamentu. Naravno da za to nisu krivi ni DS ni SNS, dve trenutno najveće stranke i jedno vreme zagovarači dvopartijskog sistema. Dve trenutno finansijski najmoćnije stranke u zemlji, a čiji finansijeri nam nisu poznati.
Da se vratimo na građane Srbije, ili ti birače. Kako oni trenutno razmišljaju? S obzirom da svi znamo kako funkcioniše država pred izbore i nekoliko meseci posle izbora. Karikiraću. Pred izbore se sve zaustavlja. Ne daj bože da se pokrene neka privatizacija, ili javna nabavka, a da se ne zna koja stranka bi trebalo da uzme proviziju za namešteni posao, nekome. Posle izbora i pre formiranja republičke, pokrajinske, opštinske, gradske većine, slede pregovori oko podele funkcija u raznim ministarstvima, državnim, gradskim i javnim preduzećima. Građanima je toga naprosto dosta. Pojedini građani čak razmišljaju da je najbolje da DS i SNS naprave koaliciju, formiraju vladu i tako se reše Ivice, Koštunice, Dinkića, Čedice i njihovih stranaka. Kakva zabluda? Zašto to kažem. Zato što DS i SNS neće ići sami na izbore. Naprotiv ići će u koaliciji sa istim tim malim strankama, najverovatnije. Ono što za sada znamo jeste da SNS, NS i Pokret Socijalista idu sigurno zajedno na sledeće izbore. Najverovatnije će još neka partija hteti da im se prikači, videćemo koja. Skoro da sam ubeđen da će DS, SPO i LSV napraviti predizbornu koaliciju za republičke izbore. Na stranu DS će sigurno hteti još neka „kombi“ stranka, pitanje je da li će ih DS primiti. Pored te dve najjače stranke imate koaliciju SPS-PUPS-JS i URS. Prva koalicija će verovatno promeniti izgled. Možda nas SPS iznenadi i sam izađe na izbore.
Par reči o URS-u. Novi projekat gospodina Dinkića, jedinog političara koji je bio u svim vladama od vlade Zorana Djindjića, pa do vlade gospodina Cvetkovića. Za svake izbore je imao neku „žvaku“ za građane Srbije. Prvo je bila stručnost ispred politike, zatim NIP, besplatne akcije... Sada je na redu regionalizacija i URS. Otkud sad to. Čovek je rešio da „rebrendira“ G17+, tako što će sa malim lokalnim strankama i lokalnim velmožama napraviti URS. Zašto se odlučio na taj korak? Zato što je G17+ sinonim za skoro sve probleme u državi, a pogotovo one najvažnije ekonomske. Čovek je odlučio da radi ono što najbolje zna, da daje prazna obećanja i uzda se u zaboravnost građana Srbije. Nadam se da će u ovom slučaju biti treća sreća i da će ga građani prozreti i ukazati mu nepoverenje. Šta će vlast posle toga sa njim zaista ne bih znao, ali mislim da svi znamo gde mu je mesto.
Na kraju tu su LDP, DSS i SRS, koje bi trebalo same da nastupe na izborima uz pomoć možda nekih nestranačkih organizacija, koje će se boriti do poslednjeg glasa da pređu cenzus.
Posle slike i prilike trenutne političke scene pokušao bih da zamislim neku novu vladu. Najmanje stranaka bi bilo u priči DS, SNS i njihovi prilepci, 6 pa naviše, ali to opet nisu dve stranke, koje bi same međusobno podelile odgovornost za dela neke buduće vlade. Male bi razlike bile i kada bi ove dve najveće stranke pravile vladu sa drugim strankama. Uvek bi se tu našlo bar šest stranaka i njihovih lidera čije bi finansijere trebalo namiriti. Najveća vlada bi sigurno bila ona sa URS-om. Ko zna koliko bi tu trebalo resora i fotelja.
Možete se oprobati i u igrici napravi svoju vladu (http://www.igre-igrice.rs/razne-igrice/sastavi-svoju-vladu).
Na kraju da dodam da je meni lično dosta svih parlamentarnih političkih stranaka, kako malih, tako i velikih. Na moju žalost i žalost većine građana Srbije, izabrali smo „demokratsko“ uređenje i od uvođenja parlamentarnih izbora uvek glasamo za manje zlo ili protiv nekoga.
Pošto revolucije neće biti i vlast možemo da smenimo samo na izborima, uspeo sam da pronađem alternativu na vreme. Ona glasi Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO). Za mene lično NOPO i jeste revolucija. Revolucija na političkoj sceni Srbije u tom smislu, da nismo političari, jer od politike ne živimo, da imamo nove ideje, da iako smo mladi i možemo da odemo napolje, želimo da ostanemo u Srbiji i promenimo je na bolje. Moram priznati da je ovo što radimo izuzetno teško, da su to pionirski koraci, da se borimo protiv Golijata i vetrenjača, sa neverovatnom medijskom blokadom. Ipak najteža je borba sa građanima, sa njihovim podozrenjem, sa odsustvom duha, sa stavom da su svi loši, čak i oni koji se ni na jedan jedini način nisu okoristili o budžet Republike Srbije. Na kraju poruka svima da nećemo odustati, jer ne želimo da dosadašnji potrošeni rad i trud bude uzaludan, a on nikako nije mali.

2 za
7 protiv
zivko.curcic
2011-06-24
???

Iskren da budem,malo me iritira,sto je i ovaj sajt koji bi po meni trebalo da sluzi za razbibrigu i opustanje,pre svega,sada,takodje kao i sve drugo u ovaj nasoj malenoj Srbijici,ispolitizovan.I sto ima tendenciju da kako vreme bude odmicalo bude prepun komentara raznih agitatora,koji ce ovde da razvejavaju svoj propagandni program.Da li je moguce da smo narod koji je stvarno toliko opterecen politikom?To je za mene stvarno jedan od fenomena,kojim bi zaista trebalo strucnjaci da se pozabave.Ej bre,ljudi gube razum zbog politike,postaju paranojici,ponasaju se kao Vinston Smit u totalitarnom rezimu.Onaj Vinston,koji je glavni protagonista legendarnog Orvelovog romana.Optereceni raznim teorijama zavere,konspiracijama,intrigama.Poznajem masu ljudi,kojima je dnevna rutina,posao-gajba,koja cita kurir i u svemu vidi teoriju zavere kao Mel Gibson u istoimenom filmu.U redu je prokomentaristi ponesto,ali srljati u ostrascenost,u sveobuhvatnu zaokupljenost politikom,to samo vodi coveka ka otudjenosti i na put bez povratka.Svakom coveku bih iskreno pozeleo da se okane politike,jer je ona u nas nistavna,nihilisticka,utopijska prica,gde je nas glas apsolutno obezvredjen i mizeran.Dajte bre ljudi da diskutujemo o rock n rollu,bluzu,poeziji,knjigama.Mozda mi neko preporuci neko dobro stivo,ili dobar film,i na taj nacin uspem da utrosim sto bolje i kvalitetnije svoje vreme u doklici.

Za kraj kolege kvizomani,hteo bih da vam napisem jedan stih velikog ruskog pesnika Sergeja Jesenjina...        -,,U oluji i buri kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti prirodan,nasmejan i tih najveca je umetnost na svetu,,-

Budite mi dobri,i ne dajte da vas omame ove politicke kampanjewink!!!    

9 za
1 protiv
Atila Han
2011-06-24
???

Atila, u pravu si, ali čovek otvorio ovakvu temu, pa zato tu i drvimo o politici smiley

A gos'n Živko, osim što ste o svima iz sadašnje političke elite napisali ono što u principu svi mislimo i znamo, dakle opšta mesta, niste ništa napisali o tome zašto ste vi iz NOPO zaista bolji, osim par uobičajenih floskula - pametni smo, mladi, i majke mi smo bolji.

Dajte molim Vas, čak i za uobičajenu agitaciju, ovo Vam je plitko...

5 za
1 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-24
???

Kakav program ima SNS? Kakva obećanja su davali DS, predsednik Tadić i ostale stranke, a šta su uradili?

Mi smo napravili prvi korak i taj je bio izuzetno težak, registrovali smo stranku. Ostaje naravno još teži, a to je predstaviti se građanima u drugom svetlu sa tim novim idejama. Program nam je u izradi i to isto ne ide lako, jer ne možemo da pokrijemo sve oblasti funkcionisanja društva i države. Osnova će nam biti dovođenje neposredne demokratije do građana Srbije. Odnosno mogućnost javnog izjašnjavanja o bitnim stvarima u državi, opštini, gradu. U poslednjih 10 godina samo jedan referendum u Srbiji i to o ustavu, koji je bio vrlo sporan. Gde je ta demokratija i sloboda govora, za koju smo se borili 2000?

Imamo deo o poljoprivredi, jer mi je to bliska oblast, deo o internetu, e-demokratiji, jer je to bliska oblast Nikoli Tulimiroviću. Imali smo kontakte sa raznim organizacijama i ljudima, ali malo njih je odlučilo da nam pomogne u izradi programa, od Asocijacije poljoprivrednika Srbije, do Asocijacije malih privrednika i preduzetnika. Imaćete prilike nadam se do kraja godine da ga vidite, a što je još bolje možete i sami da doprinesete, jer svaka dobra ideja je dobrodošla.

Trenutna politička elita je izgradila sistem nepoverenja, ali ljudi i dalje biraju između tih istih likova, koji lažu i mažu oči napaćenom narodu. Sami ste rekli da vam je došlo da ne glasate, ali to nije rešenje, jer svi oni imaju gomilu partijskih vojnika i dužnika, tako da će izlaznost biti uvek iznad 40% i to će im biti dovoljno da vladaju. Kao da se oni nešto obaziru na stanje u državi i narodu. Briga njih za nas, a što je najgore i nas samih za ostale građane. Sve je to slika i prilika našeg društva, koje će morati da se promeni da bismo uopšte i opstali kao narod, jer ovako smo osuđeni na konačnu propast.

2 za
9 protiv
zivko.curcic
2011-06-24
???

Kakav program ima SNS? Kakva obećanja su davali DS, predsednik Tadić i ostale stranke, a šta su uradili?

Mi smo napravili prvi korak i taj je bio izuzetno težak, registrovali smo stranku. Ostaje naravno još teži, a to je predstaviti se građanima u drugom svetlu sa tim novim idejama. Program nam je u izradi i to isto ne ide lako, jer ne možemo da pokrijemo sve oblasti funkcionisanja društva i države. Osnova će nam biti dovođenje neposredne demokratije do građana Srbije. Odnosno mogućnost javnog izjašnjavanja o bitnim stvarima u državi, opštini, gradu. U poslednjih 10 godina samo jedan referendum u Srbiji i to o ustavu, koji je bio vrlo sporan. Gde je ta demokratija i sloboda govora, za koju smo se borili 2000?

Imamo deo o poljoprivredi, jer mi je to bliska oblast, deo o internetu, e-demokratiji, jer je to bliska oblast Nikoli Tulimiroviću. Imali smo kontakte sa raznim organizacijama i ljudima, ali malo njih je odlučilo da nam pomogne u izradi programa, od Asocijacije poljoprivrednika Srbije, do Asocijacije malih privrednika i preduzetnika. Imaćete prilike nadam se do kraja godine da ga vidite, a što je još bolje možete i sami da doprinesete, jer svaka dobra ideja je dobrodošla.

Trenutna politička elita je izgradila sistem nepoverenja, ali ljudi i dalje biraju između tih istih likova, koji lažu i mažu oči napaćenom narodu. Sami ste rekli da vam je došlo da ne glasate, ali to nije rešenje, jer svi oni imaju gomilu partijskih vojnika i dužnika, tako da će izlaznost biti uvek iznad 40% i to će im biti dovoljno da vladaju. Kao da se oni nešto obaziru na stanje u državi i narodu. Briga njih za nas, a što je najgore i nas samih za ostale građane. Sve je to slika i prilika našeg društva, koje će morati da se promeni da bismo uopšte i opstali kao narod, jer ovako smo osuđeni na konačnu propast.

0 za
6 protiv
zivko.curcic
2011-06-24
???

Sve je lose, sve je lose. Samo pricate kako je lose umesto toga da malo pomognete vi drzavi. Sta cete sada na izborima, da glasate za neku drugu stranku? Kada ti dodju na vlast, isto ce biti stanje. Ne moze od ovakve nase drzave, pune problemima da preko noci nastane utopija. Ako hocemo bolje stanje, kritikovanjem necemo nista postici. Jednostavno prevarice nas jedan politicar, docice na vlast sa silnim obecanjima, kada sazna da je sam svoj na vlasti, pocece to da koristi, a trebace da prodje bar 5 godina kako bi poceo nesto da preduzima. Po meni je za sada najbolje ostaviti sadasnju vlast, ako se ne pojave neki ljudi koji zaista znaju sta treba raditi, ali pitanje je kako cemo mi njih prepoznati, posto svi dobro lazu, a ne znamo ko prica istinu. Vazno je da svaki pojedinac radi svoj posao, da veruje vlasti, istrpi manje plate, razne probleme, posto treba da bude svestan naseg stanja. Jednostavno mi ne mozemo da se opredelimo, sami medju sobom, da li je bolje stati na stranu Evropske unije, ili biti uz nasu pravoslavnu bracu. Zato moramo svi da se slozimo i pratimo vlast, sve dok, kazem, ne dodju neki ljudi koji ce znati sta da rade, ali je to vrlo malo realno.

3 za
5 protiv
Milan Jovanović
2011-06-24
???

Umrezeni su svi dragi moj Zivko!Onog trenutka,kada dodjete na vlast,ako se to ikada dogodi,i ti i tvoji saborci postajete umrezeni,postajete deo sistema.I onda na scenu stupaju prljave igre,zadnje namere,niske strasti,otudjenje od tog istog naroda koji tako cesto,kao i svaki novokomponovani politicar do sada, pominjes.Jer kada osetis novac u rukama,napustas svaku ideju,jer u kapitalizmu,ON je jedina prava ideologija,jedini hram u kome se svi mole.Postajes autistican,izolovan,indiferentan prema tom tvom narodu i nadasve samoziv i otudjen.Bices marioneta,u rukama raznih tajkuna,sluzbi,politicara stranih sila,i u biti,tebe niko nista nece pitati.Jednostavno bices lutka za sve i svakoga.Zivis u velikoj zabludi,i stracices zivot i vreme mislju da ovde moze nesto radikalno da se menja.Ovde je sada,od 5 oktobra na ovamo,onako kako mora da bude.I nece nam biti bolje dok drugi tako ne odluce,i dok nam ti drugi ne istrebe tu tajkunsku gamad i spasu nas,od nas samih.Naravno gledajuci u citavoj toj prici pre svega sopstevene interese,na putu ka formiranju pravog kapitalistickog,korporativnog drustva.I sve to pod paravanom imena DEMOKRATIJE.Jer upravo njima ne odgovaraju takvi monopolisti kao sto su Miskovic,Beko i ostali.Oni su smetnja uspostavljanja takvog poredka.I kada sila bude odlucila rasejace ih na sve starne sveta. Bolje bi ti bilo da se skoncentrises na poljoprivreduwink!!! Mada iskreno mislim da nisi ti bas takav naivac,znate ti i tvoja sabraca,dobro sta radite.Niste vi ni prvi ni poslednji koje vabi parce kolaca.Jer male stranke u ovoj zemlji divno funkcionisu i mesetare.I bitan su faktor u formiranju vlasti.Primera je toliko!

4 za
0 protiv
Atila Han
2011-06-24
???

Nalog nekolika dana nije bio pod mojom kontrolom, tako da se izvinjavam svima koje je eventualno povredio onaj koji je preuzeo moj nalog. Svi stavovi koji su izneti u moje ime, ja nepodrzavam, vatreni sam partizanovac itd. , da nenavodim sve ostalo.

Jos jednom se svima izvinjavam iako ni najmanje nisam kriv

2 za
2 protiv
Milan Jovanović
2011-06-24
???

Živko, uz to što potpisujem sve što Vam je Atila već napisao, samo bih Vas pitao - izašli ste decembra 2009. godine na Voždovcu na izbore sa svojom listom, a nemate ni program?

Upravo ste potvrdili ono što sam već napisao, a to je da ste samo zloupotrebili nezadovoljstvo građana, i time što ste se nazvali onako kako oni o političarima misle, izmanipulisali ona 3,2% glasača koji su zaokružili broj ispred Vaše organizacije.

Nemate program, a nudite građanima promene?

A ako ikada i dođete do svog dela kolača u vlasti, naravno da ćete lične ideale podrediti krupnom kapitalu, jer drugačije i ne možete u Srbiji opstati na vlasti, šta god Vi mislili, i koliko god bili iskreni u želji da nam svima bude bolje.

2 za
0 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-24
???

Nemamo još uvek kompletan program. Sigurno ćemo predstaviti biračima ideje koje bi bile lake za realizaciju, a ne obećanja o 200.000 radnih mesta, akcije od hiljadu evra, završetak koridora 10, ulazimo u EU 2012 i ostale nebuloze kojima trenutne političke stranke obmanjuju birače.

Za izbore u Voždovcu smo imali program, ali pošto tada nisam bio direktno uključen upućujem Vas na ovaj link http://forum.b92.net/topic/50483-izbori-na-vozdovcu/page__hl__izbori+voždovac__st__60 (valjda će raditi). Tamo možete pročitati sve ideje koje je NOPO izneo i koje je ponudio biračima na Voždovcu. Nažalost doneta odluka u poslednji čas da se izađe na izbore i vrlo kratka kampanja su rezultirale lošim rezultatom.

Na nesreću ostalih parlamentarnih stranaka, to nije pokolebalo NOPO tako da će građani Srbije, a najverovatnije i nekoliko većih gradova imati priliku da kažu ono što svi mislimo o trenutnoj političkoj eliti, a ono glasi Nijedan Od Ponuđenih Odgovora.

2 za
2 protiv
zivko.curcic
2011-06-24
???

Na tom forumu se Vaš predsednik oglasio sredinom februara 2009. godine, a vanredni izbori na Voždovcu su prvi put bili raspisani za 7. jun te godine... a behu posle i u decembru.

Poslednji čas?

Kratka kampanja?

Pa koliko godina kampanje vam treba, kad program nikako da napišete već 2,5 godine.

Uzgred, ćaskanje na forumu B92 nije stranački program.

Isto važi i za ono što piše na sajtu vaše organizacije. Nema programa, samo "ja mislim... ja bih..."

1 za
1 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-24
???

Марко Екмеџић napisa...

Na tom forumu se Vaš predsednik oglasio sredinom februara 2009. godine, a vanredni izbori na Voždovcu su prvi put bili raspisani za 7. jun te godine... a behu posle i u decembru.

Poslednji čas?

Kratka kampanja?

Pa koliko godina kampanje vam treba, kad program nikako da napišete već 2,5 godine.

Uzgred, ćaskanje na forumu B92 nije stranački program.

Isto važi i za ono što piše na sajtu vaše organizacije. Nema programa, samo "ja mislim... ja bih..."

...na prve nažalost nismo izašli. učestvovali smo na ovim u decembru i to u poslednji čas. tačne detalje ne znam, jer sam tek tada uspostavio kontakt sa Nikolom i počeli priču o ponovnoj registraciji NOPOa, koja je trajala skoro godinu dana, jer smo rešenje o upisu u registar dobili 3. novembra 2010. godine.

0 za
2 protiv
zivko.curcic
2011-06-24
???

OK, dakle u kampanji ste bili od februara do decembra (čitao sam na forumu B92, čiji link ste stavili, tako bar Vaš predsednik kaže), i i dalje nije dovoljno?

Deset meseci agitovanja nije dovoljno?

Registrovali ste se bezmalo dve godine? (početak 2009 - kraj 2010. godine)

No, i bez te birokratske zavrzlame, i dalje stoji ono što sam napisao u prethodnom postu -  ćaskanje na forumu B92 nije stranački program, a isto važi i za ono što piše na sajtu vaše organizacije (Nema programa, samo "ja mislim... ja bih...")

Neozbiljno...

1 za
0 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-24
???

Kada dođe vreme, moći ćete da pročitate. Uostalom i SNS nema program već 10 načela pa su najjača stranka u Srbiji. Usput se ne finansiraju iz budžeta, jer poslanička mesta nisu dobili na izborima.

U svakom slučaju meni bolje zvuči Dinkićeva regionalizacija, Tadićeva borba protiv organizovanog kriminala, Tomini štrajkovi, Čedini gafovi, a usput SPS sve jači.

Sada opet ozbiljno.

Mislim da ne shvatamo koliko možemo kada se udružimo. Moja politička karijera je počela izborima za savet MZ u selu gde živim. Nas par komšija odlučilo je da učestvuje kao GG, jer smo čuli ko sve hoće da se kandiduje za savet, lik koga zovu Tarzan, doskorašnji radikali koji su promenili boju dresa u žuto. SNS tada nije ni imao prave kandidate, a mislim da ih nema ni sada. Jedina ozbiljna konkurencija im je bila naša GG. Imali smo listu od 6 kandidata, gde su bili jedan magistar poljoprivrede, jedan agronom, jedan diplomirani fizičar i tri uzorna poljoprivredna proizvođača. Ušli smo u borbu sa golijatom (DS), imali su spiskove svojih simpatizera (samo su njih obilazili), imali su na raspolaganju kola za obilazak birača, imali su podršku u ljudstvu iz grada. Mi smo imali samo svoja imena, biciklove, letke odštampane na običnom belom papiru. Rezultat u prvom krugu 9:2 za njih. Posle prigovora da su delili letke sa brojevima kandidata koje treba da zaokruže birači neposredno ispred biračkog mesta, izbori su poništeni. Ponovljeni izbori su usledili posle dve nedelje. Začuđujuća je još veća izlaznost, s obzirom na ne baš veliku važnost izbora. Naravno oni su dovozili ljude sa svih strana, imali su na raspolaganju najverovatnije gorivo koje mi obični građani plaćamo porezima. Opet su delili letke, dovozili su ljude uz obrazloženje da im  treba pratnja za glasanje. Priča se da su i plaćali 1000 dinara jedan glas, kao i da su glasali ljudi iz jedne druge MZ. Na naše prigovore i želju da nam daju na uvid birački spisak su se ovaj put oglušili, jer je rezultat sada bio 11:0.

Na njihovu nesreću to nas nije pokolebalo i pronašli smo NOPO. Svesni da sami ne možemo ništa promeniti već ujedinjeni sa ljudima koji slično razmišljaju i koji sa dosadašnjom političkom elitom nemaju veze.

Opet o NOPOu. Borimo se protiv vetrenjača kako znamo i umemo. Najviše preko interneta, jer je praktično besplatan, a sada je dostupan i velikom broju građana Srbije.Pre dva meseca nas troje je podelilo po Novom Sadu 5.000 letaka za jedno popodne. Da imamo 30 ljudi podelili bi 50.000. Mi ne plaćamo aktiviste da to rade, već ulažemo svoje slobodno vreme. Pojedini prijatelji su uzeli letke da podele po svojim zgradama.

Na kraju moći moje dete da pogledam u oči i kažem mu probali smo i dali sve od sebe. Šta ste Vi uradili da Vama i ljudima oko Vas bude bolje?

1 za
3 protiv
zivko.curcic
2011-06-24
???

I dalje niste napisali ni jednu jedinu reč o tome šta su ciljevi NOPO.

Kad već svi ne valjaju, što se poredite sa SNS po pitanju programa?

Zar niste bolji od njih?

Samo pišete da drugi ne valjaju, zli su, itd.

OK, sve to znamo.

Samo ne znamo ništa o tome šta nudi NOPO.

Uzgred, na vašrem sajtu lepo piše da ste jednom izmanipulisali Zakon, i prvo se registrovali kao stranka manjina?!?

Citiram: одлучили смо да претресемо закон и видимо да ли постоји начин да на упис у регистар потрошимо мање новца. Нашли смо начин. Све што закон тражи да би једна странка била заведена као мањинска јесте да се у неколико званичних списа саопшти усмереност на одређену националну мањину. Не тражи се ни да један члан буде припадник те мањине.

Sramota, a predstavljate se kao "nešto drugo, bolje i časnije od ostalih"

Pa gde je onda garancija da nećete manipulisati i dalje, ako kojim slučajem dospete do vlasti?

Dajte malo manje toga "Svi su loši, samo ja sam dobar", i malo više onoga, "Mi zato nudimo ovoj zemlji i ovom narodu to-to-to, na taj-taj-taj način"

Mada, ipak mi sečini da se isti kao i drugi...

3 za
0 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-24
???

Isto tako smo podneli i ocenu ustavnosti tog zakona o političkim strankama http://nopo.org.rs/2009/07/04/zakon-o-ukidanju-politickih-stranaka/. Ukratko odakle bilo kome mogućnost da od nule skupi 10.000 potpisa za 20 radnih dana sa uverenjima da je svaki osnivač upisan u birački spisak. Na prikupljanju 1.000 potpisa smo radili pola godine, skupljajući prvo najave da bi tek posle više od 1.000 najava i spremljenih obrazaca krenuli u prikupljanje potpisa. Takođe trošak od par miliona dinara za osnivanje je izuzetno velik.

Kao što sam rekao, program će biti pripremljen pred izbore i prezentovan javnosti, strpite se malo. Osnovu programa činiće uvođenje neposredne demokratije, gde će se građani više puta godišnje izjašnjavati o izboru ličnosti od javnog značaja, kao što su tužioci, sudije i drugim problemima, privatizacije JP, članstvo u EU, NATO... Javno će biti dostupni podaci o poslovanjima JP i državnih institucija, direktori u tim preduzećima i ustanovam će se birati na javnim konkursima, a ne po partijskoj pripadnosti i zaslugama u finansiranju stranke. Radićemo na smanjenju državne administracije i nepotrebnih papira za funkcionisanje privrede. Neophodna je poreska reforma, pogotovo u smislu poreza na lični dohodak, koji je veliki generator sive ekonomije. Svi znamo da je veliki deo ljudi kod privatnika prijavljen na minimalac, da bi poslodavac plaćao manje doprinose, a drugi deo plate zaposleni dobija u koverti. Zalagaćemo se za mnogo veći poljoprivredni budžet minimum 5% ukupnog budžeta, koji će biti racionalnije ulagan u poljoprivrednu proizvodnju. Ima dosta ideja kako pomoći izuzetno lošu demografsku situaciju u Srbiji (oslobadjanje poreza opreme za decu, besplatna kolica i krevetići za prvorođenčad u Srbiji, pune plate za porodilje i trudnice, prosečna plata za trudnice i porodilje koje su nezaposlene). Energetika je isto jedan od bitnih činilaca, kom želimo da posvetimo punu pažnju.

Sve to manje više nude i druge stranke, osim neposredne demokratije. Mada oni to obećavaju već deset godina i ništa nisu uradili, već jednostavno izmišljaju izgovore za njihovu nesposobnost, a građani biraju manje zlo.

Zašto bismo bili drugačiji? Ima jedna narodna "Daj čoveku vlast da vidiš kakav je". Svi sa trenutne političke scene su se izređali na vlasti, bilo na republičkom, gradskom, pokrajinskom ili opštinskom nivou. Videli smo kakvi su: bahati, korumpirani, pokvareni, nesposobni... Možda ima par izuzetaka, ali treba dobro provrteti po glavi ko su i da li oni uopšte vode glavnu reč u strankama.

Moje mišljenje je da je lopov, lopov, a čovek, čovek. Vlast ga ne može pokvariti, već jednostavno on tada dolazi do većeg izražaja i lopov počinje da krade na višem nivou.

Ima još jedna narodna "Dobar glas daleko se čuje, zao još dalje." S tim da ovo u našim medijima ne važi, jer jednostavno oni u prvi plan ističu sve loše, a dobre stvari koje ljudi urade prodju na dnu stranice.

Završio bi na kraju ove poruke sa citatom gospodina Arčibalda Rajsa iz knjige Čujte Srbi (ovo bi po meni bila obavezna lektira u srednjim školama), kada čovek napiše pre više od 90 godina da su "Srbi sami sebi najveći neprijatelj." Moramo pobediti sami sebe i verovati da ima poštenih, vrednih, sposobnih ljudi i što je najvažnije naučiti da ih prepoznajemo.

Izvinjavam se na dugoj poruci, ali o ovome možemo razglabati koliko hoćemo.

2 za
3 protiv
zivko.curcic
2011-06-25
???

Jasno, možemo da pričamo do beskraja, ali svejedno - vi biste poverenje birača uz krilaticu "Daj čoveku vlast da vidiš kakav je", a ne možete sami da se organizujete za 1000 potpisa.

Da ste JUL, pa bi opet bilo smešno :)

Uzgred, osim što bi bilo populistički popularno, koliko mislite da bi nas koštalo ovo "... uvođenje neposredne demokratije, gde će se građani više puta godišnje izjašnjavati o izboru ličnosti od javnog značaja, kao što su tužioci, sudije i drugim problemima, privatizacije JP, članstvo u EU, NATO..."

Svaki put dakle treba izlaziti kao na izbore, i tako par puta godišnje?

Pa da smo tri Švajcarske, bankrotirali bi.

I čemu onda izbor narodnih predstavnika, ako ćemo za sve ponovo na birališta?

2 za
2 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-25
???

Marko ja sam taj koji se salio sa tobom pod imenom Milan Jovanovic.

I takodje sam onaj koji te je napadao u engleskoj slagalicilaugh.

Ne shvataj moje uvrede licno, samo mi je bilo zanimljivo procitati tvoje reakcijelaugh.

Sto se tice ''Super genija'' gledao sam te i stvarno si me impresionirao. 49, ako se ne varam poena si imao?

Svaka cast majstore! I nisi se dao lako preci wink

3 za
3 protiv
Jebi se supervizore sto si mi onemogucio da pisem
2011-06-25
???

Verovatno pod šalom podrazumevaš sledeće izraze kojima si mi se obraćao, citiram: svinjo debela, svinjo egocentrična, prascu uobraženi, govno arogantno, stoko odvratna, stoko debela

Možda će te iznenaditi, ali da, to je veoma lično, tako da ne očekuj ni da kažem da je sve OK, i da je to naravno šala, niti da sa tobom uopšte nadalje komuniciram

5 za
1 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-25
???

Znaci ipak sam bio u pravu u vezi tebe.

Ok, kako god ti zelis. Mada ja pricu preko interneta uopste ne dozivljavam kao ljudsku. Ja u zivotu tako nesto ne bih rekao bilo kome, niti sam to uradio.

Jednostavno ne vidim coveka na komjuteru.

Nemoj to da dozivljavas licno. Evo nesto cu ti reci. Ako ja tebe ne poznajem, ni ti mene, onda te uvrede ne mogu biti licne, to su kao sto ti znas obicne gluposti.

2 za
5 protiv
Jebi se supervizore sto si mi onemogucio da pisem
2011-06-25
???

Vidim da si stavio ''protiv'' na moj prethodni komentar.

Znaci ja ga hvalim, izvinjavam mu se a on ne prihvata.

IZVINI COVECE! Ne dozivljavaju svi internet na isti nacin.

Jedno je kada ti neko kaze licem u lice, ili telefonom, ili bilo kako, uglavnom te poznaje, a drugo je kada sam ja napisao komentar na internetu, jer te ne poznajem a uradio sam to cisto da bih video reakciju prvoplasiranog igraca engleske slagalice.

I svinja, prasac, govno i stoka sigurno ne mozes biti jer si covek tako da nijedna uvreda nema smisla, a znas i sam da sam to pisao preko novih naloga, kako bi te presao da su drugi stali na moju stranu. Dakle to nije bilo licno ni sa moje strane, ni sa strane mojeg internet naloga sa laznim imenom.

Nadam se da se razumemo...

Jos jednom izvini heart

1 za
6 protiv
Jebi se supervizore sto si mi onemogucio da pisem
2011-06-25
???

Imaš sreće prevarantu što ja nisam supervizor, jer bih te banovao za sva vremena. Neću da te vređam jer nisi vredan ni toga.

4 za
1 protiv
vojvoda021
2011-06-25
???

Daj bre covece nadji neki hobi, idi skupljaj markice ili salvete nemoj da davis vise. Ti ili si invalid pa ne mozes da se maknes od kompjutera ili nemas devojku pa u pauzi izmedju dr..... saljes postove na forum i krades naloge, samo da znas da je bilo slucajeva da su ljudi oslepeli od prevelikog angazovanja Desanke tako da nadjes devojku pod hitno.

3 za
2 protiv
Gale Djordjevic
2011-06-26
???

vojvoda021 napisa...

Imaš sreće prevarantu što ja nisam supervizor, jer bih te banovao za sva vremena. Neću da te vređam jer nisi vredan ni toga.

...Zaboli me ako me banuje. Ionako ovo nije moj pravi nalog cheeky

A samo ste ovim vasim komentarima dokazali kakvi ste ljudi...

Ja vas vise necu zadrzavati, a vi uzivajte u kritikovanju vlade, pri cemu nista ne preduzimate...

2 za
4 protiv
Jebi se supervizore sto si mi onemogucio da pisem
2011-06-26
???

Moja baka je koristila jednu divnu poslovicu: " Budali ne treba zvonce....... sama se javi "

5 za
0 protiv
Gale Djordjevic
2011-06-26
???

hvala na lepim recima

1 za
4 protiv
Jebi se supervizore sto si mi onemogucio da pisem
2011-06-26
???

Pre neki dan je usvojen zakon za koji je glasalo samo 107 poslanika. Meni je to skroz neprirodno da za izglasavanje zakona dovoljna većina od prisutnih poslanika. Takođe smo imali prilike da vidimo opoziciju na delu. Svi su oni mnogo isti, ali smo mi nažalost mnogo slepi.

1 za
1 protiv
zivko.curcic
2011-06-29
???

Da se osvrnemo na čas na jedan Vaš stav:

"Osnovu programa činiće uvođenje neposredne demokratije, gde će se građani više puta godišnje izjašnjavati o izboru ličnosti od javnog značaja, kao što su tužioci, sudije i drugim problemima, privatizacije JP, članstvo u EU, NATO..."

Izbori 2008. godine su koštali nešto preko 9 miliona evra (milijardu dinara)

Ako će građani izlaziti na izjašnjavanje više puta godišnje, odakle mislite da obezbedite sredstva za svaki od tih više referenduma?

Takođe, ako su "svi oni isti", zašto ste vi manipulisali zakonom, i registrovali se kao manjinska stranka?

Ako oni varaju, vi možete još bolje da varate?

Uz to, zašto ne možete da sakupite ni 1000 podržavalaca za registraciju?

I na kraju, jedno pomalo privatno pitanje - pošto je ovo prvenstveno sajt za one koji bi da se igraju i zabave, a Vi ne igrate ni jednu od igara sa sajta, zašto ste uopšte ovde? Da biste agitovali?

Ako je tako, promašili ste potpuno publiku...

3 za
1 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-29
???

Referendum i izbori nisu isto. Inace bolje bi bilo da imamo izbore svake dve godine, jer koliko se oni nakradu u par meseci, to sam bog neka zna. Sigurno bi vise ustedeli, kada bi znali da mogu vrlo brzo da odu sa vlasti, ako ne pocnu da rade u interesu gradjana koji su ih izabrali.

Iskoristili smo rupu u zakonu, nesposobne vlasti. Samo jos jedan dokaz njihove nesposobnosti.

Ne znam da li si citao tekst sa linka koji sam ti dostavio, ali tamo je napisano da je DS osnovalo 13 ljudi. Sada za stranku treba 10.000 ljudi u 20 radnih dana. Potpuno je nemoguce to uraditi u tom periodu, jer za takav posao treba bar nekoliko stotina aktivista i nekoliko miliona dinara. Kada neko od nule pocinje da pravi politicku stranku za ocekivati je da nema taj kapacitet. Zakon je napravljen da ne bi bilo drugih stranaka, osim onih koje postoje i onih koje oni finansiraju i potpomazu. Građanski blok vec nekoliko meseci skuplja najave i otprilike su skoro 1.000 najavljenih potpisa. Do 10.000 ce im trebati dve godine. Zamislite situaciju pokusavate da nadjete nekoga ko je dao dozvolu za potpis pre dve godine, a u medjuvremenu promenio prebivaliste, mobilni, ne daj boze umro. Nema sanse da uspeju, mada to priznaju i ljudi iz drugih stranaka, jer oni jednostavno jedan deo potpisa falsifikuju.

Sto se tice slagalice ne igram je nekoliko meseci, jer mi se ne igra. Igrao sam zimus dok sam pratio i TV slagalicu. Temu NOPO nisam pokrenuo, vec je to bila posledica oglasnog banera koji sam licno platio, smatrajuci ga dobrim potezom, s obzirom na posecenost ovog sajta, a i tako smo potpomogli malo ljude koji su uspesno kreirali ovaj sajt i omogucili velikom broju ljudi da se razonodi.

0 za
1 protiv
zivko.curcic
2011-06-29
???

U smislu aktivnosti štampanja glasačkih/referendumskih listića, i izlaska glasača, kao i postojanja biračkih/referendumskih odbora, referendum i izbori su jedno te isto.

Dakle, i trošak po budžet je potpuno isti.

Ponavljam - 9 miliona evra!

I još biste tako više puta godišnje, plus izbori nna svake dve godine?

Sultan od Bruneja ne bi mogao da plati takav besmisleni trošak.

Pa šta će nam onda uopšte Parlament, ako će birači da izlaze na referendum po svakom pitanju?

A taj famozni argument da se i "oni" nakradu, ne pije vodu, jer time samo kažete, "onda ćemo i mi, ili nas brzo smenite"

Za formiranje stranke je potrebno u roku od 20 dana zaista skupiti 10.000 potpisa.

Ali, opet zaobilazite suštinu.

Ko ima pristalice, neće svakako tih 20 dana vući za rukav slučajne prolaznike u Knez Mihailovoj da se potpišu, već će iskoristiti to vreme da organizovano na liste unese njihove podatke.

Dalje, čudi Vas da to još i košta?

Pa šta treba, da mi koji plaćamo porez, finansiramo i nastajanje novih budžetskih pijavica?

Neka hvala, ako želite da se igrate politike, igrajte se za vaše pare, a ne za moje.

Uzgred, jadan je taj pokret koji posle par meseci jedva uspe da nagrebe 1000 zainteresovanih. Šta to znači, da treba svaka šuša da napravi stranku, i samo pred izbore sisa budžet, da bi na izborima ostvario "fenomenalan" rezultat od recimo 0,01 ili 0,02% glasova?

A da im izlazak na izbore opet platimo mi koji budžet punimo?

Neka hvala.

Sakupite vi lepo 10000 onih koji vas podržavaju, pa ćete tako valjda imati i makar 10000 glasova na izborima... premda je i to tek bednih 0,15% birača.

Shvatate li sada zašto je neophodno da postoji kvalifikovan broj onih koji daju potpis da bi se osnovala neka stranka?

Ili mislite da je OK da mi koji plaćamo porez, platimo i izbornu kampanju svakom Šećeroskom kom se ćefne da se slika na TV-u?

A pozivanje na prošlost, i način formiranja stranaka '90 Vam baš i nije neki primer. To je isto kao da kažete, "Pre '90 se u srednju školu upisivalo bez prijemnog, pa zašto sad mora?"

Jednostavno, taj sistem, po kome su stranke osnivane na "majke mi nas ima", nije održiv po budžet na duži rok.

Pri tom, DS, kao i SNS, SPS, NS, SRS, imaju desetine hiljada svojih članova, tako da je ta argumentacija smešna. Bolje se zapitajte gde je ono more stranaka koje su osnivane uz dva svedoka i potpis baba-sere, samo da bi izašle na izbore, i uzele budžetsku naknadu za učesnike na izborima.

I vi to želite?

Sakupite vi 10000 simpatizera, i eto vas u političkoj igri bez problema.

Što se tiče toga da ste izmanipulisali zakon, kao dokaz da je vlast nesposobna, zar ne bi bilo moralno da baš ne iskoristite rupu u zakonu, ako već želite da budete drugačiji od njih?

Ovako, pošto oni već ne valjaju, vi ste samo pokazali da možete da budete još gori, jer em što manipulišete zakonom, em zloupotrebljavate nacionalne manjine, em lažete birače.

A pored svega, jedva 1000 ljudi da vas podržava... manje od 0,02% birača, tek da se zna.

I ne budite u zabludi, time što na ovom sajtu pokušavate da promovišete Vaš politički pokret, koji već godinama nema program, zaista niste nikoga razonodili.

4 za
2 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-29
???

S tobom Marko ne vredi diskutovati. Stranke koje nisu u parlamentu drzavu nista ne kostaju, naprotiv čak donose novac u budžet, problem je taj što su ljudi ne informisani i donose pogrešne zaključke. Dovoljno je bilo povećati taksu za postojanje stranke na par hiljada dinara godisnje i uvesti u zakon depozit za učešće na izborima koji se vraća tek kada se osvoji odredjeni broj glasova i ne bi bilo te priče o finansiranju kampanje gospodina Rističevića i ostalih minornih stranaka. Plus broj stranak bi se smanjio posle godinu dana od poslednjeg plaćanja takse. Videćemo šta će odlučiti ustavni sud jednog dana.

Na javnim nabavkama ukradu godišnje oko milijardu evra, a ti pričas o 9 miliona. 100 puta da organizujemo izbore u godinu dana bilo bi jeftinije od godinu dana vlasti demokrata i ostale elite.

Inače da bi izašli na republičke izbore treba da skupite tih 10.000 potpisa plus da platite overu istih od 50 dinara. S obzirom na to da smo već do sada uložili dosta vremena i novca nećemo ovde stati, već ćemo biti na tim izborima i skupiti više od 10.000 potpisa podrške, tako da niko neće moći da ospori naš legitimitet.

Moja preporuka tebi je da razmisliš malo šta želiš svom detetu. Da li želiš ortopeda kao ministra rudarstva i urbanizma, pravnika kao ministra poljoprivrede, večitog ministra Dinkića i predsednika Tadića? Kao i i sve ostale likove sa političke scene Srbije za koje znamo kakvi su, jer mi je skoro i neprijatno da iskucam njihova imena od muke koju izazivaju u mom stomaku.

1 za
2 protiv
zivko.curcic
2011-06-30
???

Živko, stranke koje nisu u parlamentu, a izlaze na izbore, koštaju državu.

Svaka stranka ima pravo na sredstva iz budžeta za potrebe izborne kampanje, tako da i Rističević, i Šećeroski, i jogi letači, i svi ostali koji bi na izbore, i te kako koštaju sve nas.

I i dalje nastavljate sa logikom, "oni su loši, pa možemo valjda i mi."

Ko meni garantuje da vi nećete krasti na javnim nabavkama?

Ko garantuje da nećete drpati budžet za fingirane putne troškove?

Ko garantuje da nećete imati omiljene tajkune?

Niko.

Vi samo kažete da ovi sada ne valjaju, ali zato nudite da se i vi ogrebete iz budžeta.

Vi ne možete da skupite 5000€, i 10000 ljudi koji bi vas podržali (ponavljam, to je bednih 0,15% birača), a ovamo biste da vladate...eeeee, pa to samo pokazuje da jedva čekate da se nakačite na državnu sisu, i na leđa nas koji plaćamo porez.

Svi ste kao uspešni, svi ste intelektualna i moralna elita, a ne možete da sakupite 5000€ za registraciju?

Pa smešni ste zaista...

Iskreno, svima vama koji biste da se grebete od nas koji plaćamo porez, želeo bih da dobijete zakon nalik na španski izborni zakon, po kom je za izlazak na izbore, tj. za registraciju stranke, potrebno da sakupite potpise 1% birača.

U slučaju Srbije, to je oko 68000 potpisa.

Pa da vidim koliko biste tek onda kukali.

Ili, još bolje, preneti i malo čeških i slovačkih iskustava, gde oni koji bi da idu na izbore, i posle se lepo nakače na budžet, moraju pre izbora da plate masnu taksu, da bi na njima uopšte i učestvovali.

A ne ovako, em nemate podršku, em nemate program, ali biste zato da vladate, i to preko naše grbače.

A kao bolji ste od ovih do sada... ma dajte molim vas, ovi do sada su bar zlo koje poznajemo, a sa vama bismo tek nagrabusili. Em biste morali da podmirite svakog ko vas je podržao, em biste da idemo na birališta svaki čas, samo da bismo referendumski rešili da li će skupštinska tetkica da nosi plavi mantil sa belim dugmićima, ili beli sa plavim... a sve o trošku naroda.

I ne budite lažni moralista.

Šta, možda ćete mi sada i ovde, kao i svim biračima, obećati da ako vi formirate vladu, ministar zdravlja će uvek biti lekar, ministar finansija uvek doktor ekonomije, ministar rudarstva inženjer rudarstva, ministar prosvete školski profesor, ministar nauke diplomirani matematičar, fizičar ili hemičar, ministar trgovine opet doktor ekonomije, ministar šumarstva inženjer šumarstva, ministar vojni neki general armije, ministar policije policijski general, ministar sporta neki naš olimpijac, ministar spoljnih poslova diplomata od karijere, ministar pravde doktor pravnih nauka, ministar vera verovatno neki sveštenik (samo koji, da bi svaka konfesija bila zadovoljna?), ministar poljoprivrede inženjer poljoprivrede, ministar građevine inženjer građevine, ministar rada VKV radnik (shvatate li banalnost Vaše bukvalne ideje), ministar socijalne politike socijalni radnik, ministar turizma diplomirani turizmolog, ministar ekologije diplomirani inženjer zaštite životne sredine?

Koja je onda stručna kvalifikacija za premijera i predsednika države, po Vašem mišljenju?

To samo pokazuje koliko ne poznajete potrebe upravljanja državom.

Svugde u svetu, ministar je samo menadžer u svom ministarstvu, jer je to politička funkcija, dok je za uspešan rad ključno to ko su zamenici ministra, i ono što se kod nas naziva državni sekretari, jer su to postavljenja koja podrazumevaju stručnost.

Svojoj deci pre svega želim da se svojim trudom i radom izbori za uspešan život, a mi roditelji smo tu da da ih usmerimo kako treba, i da im pomognemo koliko možemo.

Takođe, uopšte im ne želim da im o sudbini odlučuju isfrustrirani "wannabe" političari, koji ne mogu da sakupe 1000 potpisa, i šupljih su džepova, ali bi rado vladali zemljom o našem trošku.

P.S. Nikako da objasnite kako ste to bolji od ovih sada, kada ste izmanipulisali zakon, tj. našli rupu u njemu, i lažno se predstavljate kao stranka manjina? Da li su to moralne vrednosti za koje se zalažete? Traženje rupa u zakonu, i zloupotreba istih, uz laganje?

Takođe, ako nađete vremena, molim Vas da mi date Vaše stavove o sledećih par pitanja, da bih procenio jeste li zaista toliko drugačiji od ovih dosadašnjih pijavica:

- pitanje Kosova

- pitanje Republike Srpske i njenog statusa u BiH

- pitanje nezaposlenosti u Srbiji

- pitanje malih plata u Srbiji

- pitanje ulaska u EU

- pitanje ulaska u NATO

- pitanje starosne granice za odlazak u penziju

- pitanje privatizacije sportskih društava u vlasništvu države

- pitanje prava LGBT populacije u Srbiji

- pitanje restitucije u Srbiji

Eto, tih deset pitanja, pa da vidimo koji su to odgovori, koji nisu ni jedan od do sada ponuđenih.

2 za
0 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-30
???

a ovde svi vole da kritikuju ali ako nesto treba da uradis nema sanse.

2 za
1 protiv
masxa
2011-06-30
???

Poslednji put nijedna stranka, osim parlamentarnih građane Srbije ništa ne košta. Bilo je zloupotreba ranije, po novom zakonu to nije moguće.

Priča oko registracije nije samo 5 hiljada evra, već mnogo više. Troškovi overivača, logistika i organizacija prikupljanja potpisa. Bez 2 miliona dinara ništa od stranke. Za učešće na izborima ukoliko želite da imate povraćaj uloženih sredstava u kampanju treba vam oko 80.000 evra. Te pare ima samo manjina u Srbiji i njih baš briga da ulažu u nešto što bi se borilo protiv sistema koji im je omogućio taj novac.

Što se tiče menadžerskih sposobnosti naših ministara, ne bih previše trošio tastaturu. U Šapcu svi znaju ko je mister 10%, Dulići u Subotici isto veoma poznati. Takođe njegova firma isključivo posluje sa državnim ustanovama, što izgleda nije protiv zakonito.

Što se tiče gore navedenih pitanja mogu samo da dam lični odgovor, jer još uvek nismo izašli sa zvaničnim stavovima oko pojedinih pitanja.

Kosovo i BiH bih lično voleo da se povežu i zauvek reši srpsko pitanje, odnosno da RS dobije nezavisnost, a Republika Srbija sever Kosova. U svakom slučaju Kosovom treba dobro iztrgovati i završiti priču. Druga solucija je ostaviti status quo, jer za mene EU integracija nije prioritet i jačati privredu i državu, pa u neka druga vremena smisliti bolju strategiju.

Što se tiče nezaposlenosti, možemo samo omogućiti smanjenje silne i nepotrebne administracije i stvoriti povoljniju klimu za ulaganja. Pored toga promeniti poresku politiku i smanjiti opterećenja na zarade. Mnogi ekonomisti već godinama pričaju da su ta opterećenja generator sive ekonomije, što manje više velika većina gradjana zna. Takođe to je rešenje i za postepeno povećanje zarada. Što se tiče Dinkićevih metoda subvencionisanja radnih mesta, to je za mene potpuno nepotrebno trošenje novca zarad nekoliko političkih poena. Nije mi jasno zašto to nije omogućeno i građanima Srbije i domaćim privrednicima. Kada bi meni neko dao bespovartno 20.000 evra za dva radna mesta, odmah bi renovirao salaš i bavio bi se seoskim turizmom.

EU za mene predstavlja kao poslednji korak reformisanog društva i države Srbije. Naši političari mašu sa EU, jer jednostavno pomoću nje obmanjuju građane da će im biti bolje, ako tamo što pre udjemo. Nažalost to neće biti tako, a na sreću mi tamo nećemo ni biti pre 2020, a ko zna šta se može desiti sa tom tvorevinom imajući u vidu trenutnu krizu evrozone. Moj odgovor je da, ali tek za nekih 10 godina, a možda i više.

Protiv sam članstva u NATOu, jer jednostavno to je jedna kriminalna tvorevina, koja teroriše suverene zemlje u ime "demokratije". Jedino mogu da budem za članstvo u NATOu, kada plate ratnu odštetu Srbiji i izvinu nam se za Milosrdnog andjela.

Zaključak oko EU i NATO bi u svakom slučaju trebalo da daju građani na referendumu posle višemesečne javne rasprave. To je jedino ispravno rešenje.

Mislim da je reforma penzionog sistema neophodna. Gospodina Branko Pavloviće je imao predlog te reforme koja je bila povezana sa privatizacijom velikih državnih firmi na jednim parlamentarnim izborima pre par godina, ali građani su se opredelili za Dinkićeve beplatne akcije. Starosnu granicu u svakom slučaju ne bi trebalo menjati, mislim da je sada 65 za muškarce i 60 za žene.

Privatizacija sportskih društava? Nisam previše o tome razmišljao.

LGBT populacija ima pravo da protestuje protiv poslodavaca, države ukoliko su im ta prava ugrožena. Mislim da paradiranje nije način za dobijanje prava, ukoliko su ta ista ugrožena. Nisam video da policija tuče nekog LGBT predstavnika, već Rome, seljake, obične građane.

Što se tiče restitucije, rešenje je vrlo jednostavno. Oko 95 % imovine može da se vrati u naturi. Ljudi iz mreže za restituciju imaju predlog zakona, a takođe podržavaju i predlog zakona gospodina Parivodića. Nažalost sve do sada je nedostajalo politčke volje da se sa tom pričom završi. Jedan od razloga je i taj što velikoposednici koriste zemljišne resurse, koji bi trebalo da budu predmet restitucije. Sve zemlje u okruzenju su sa restitucijom završili do 2000. U Srbiji je prošlo 11 godina od demokratskih promena i ništa.

U svakom slučaju svaka čast na istrajnosti gospodine Marko.

2 za
1 protiv
zivko.curcic
2011-06-30
???

Kako to, novac za izbore ima samo manjina?

Pa gde vam je članstvo, simpatizeri, podržavaoci?

Evo, samo 10000 podržavalaca, svako po 1000 dinara (šta je to za podržavaoca), i već imate 100000 evra.

Za ministre, nisam Vas pitao zašto mislite da su sadašnji loši, već sam očekivao (kao što sam i napisao) da obećate da će vaši biti odraz stručnosti.

Niste spremni na to, i to je OK. Bar pošteno znamo da sadašnje kritikujete, a ni sami nećete da budete bolji.

Za pitanja koja sam Vam postavio, očekivao sam stav koji je više odraz realnosti, a manje onoga, "što je babi milo, to joj se i snilo". Takođe, verovao sam da imate neki stranački stav, ali možda je nakon "tek" tri godine postojanja pokreta, to preveliko očekivanje.

- Kosovo i BiH - dakle, ili biste da se sukobimo sa svetom, pošto je jasno da RS nažalost ne može dobiti nezavisnost u sadašnjoj konstelaciji snaga, niti da je SB UN spreman da deli Kosovo, ili da neodređeno dugo čekamo. Obe mogućnosti su već prežvakane od strane svih stranaka kod nas. Dakle, ovo nije nov odgovor.

- Nezaposlenost i male plate - dakle, smanjićete nezaposlenost, tako što ćete smanjiti administrativni aparat, tj. bukvalno pootpuštati administrativce? Smanjićete nezaposlenost dodatnim otpuštanjima? Vrlo originalno. Ovo zaista jeste ni jedan od ponuđenih odgovora.

Dalje, to "opterećenje zarada", na koje se vade Mišković, Beko, Drakulić i kompanija, nije umanjilo njihove zarade, ali je zgodno opravdanje zašto kod njih radnici imaju plate od 150€, dok gazda merka novu jahtu.

Uzgred, domaći poslodavci su već godinama stimulisani za zapošljavanje novih radnika, a to što oni te stimulacije opet trpaju u svoj džep, druga je stvar.

Dakle, ponovo prežvakan stav trenutne opozicije.

- NATO - ovde ste u ravni sa stavovima DSS i SRS, dakle ponovo ništa novo.

Uzgred, možda i postoje neke šanse da nam se NATO izvini, ali da se izvinu (izvinuti se - uviti telo, načiniti pokret izvijanja), bogami nema šanse.

- EU - ponovo niste rekli ništa novo, već samo prežvakavali mišljenja na liniji SNS-SRS, od želje za EU, pa do evroskepticizma.

- Penzije - znate li koliko je zaposlenih potrebno, da bi svojim doprinosima mogli da pokrivaju izdatak za jednog penzionera? 5 (pet) zaposlenih, za 1 (jednog) penzionera. A u Srbiji je danas taj odnos, manje-više 1 na 1. I dok svuda u svetu podižu starosnu granicu, zato što većini radnika naravno više odgovara da radi, nego da bude socijalna kategorija, Vama odgovara sadašnji status?

Pa upravo je takvo razmišljanje dovelo Grčku do današnje situacije.

Uzgred, isti taj Branko Pavlović je pre nekoliko godina opljačkao bivše radnike RK "Beograd", obećavši im da će obezbediti poštovanje njihovih prava akcionara, da će im obezbediti pravičan socijalni program, i isplatu zaostalih zarada.

Epilog - uzeo je svakome po 1000 dinara, i samo im javio da je nemoguće rešiti njihov problem, dok je svoj džep napunio sa par hiljada evra, od sirotinje tih istih radnika.

Toliko o tom "ekspertu", koji je u istoj ravni sa magom domaće privrede, Dinkićem.

Dakle, za penzije ste malo originalniji od ostatka sveta, ali u ravni sa Grcima. Bravo.

- Privatizacija sportskih društava - nemate stav? Originalno.

- LGBT populacija - kada kažete da policija tuče Rome, seljake i obične građane, da li time implicirate da pripadnici LGBT populacije nisu obični građani, ili da su oni sa kojima se policija sukobila na dan "Parade ponosa", Romi, seljaci i obični građani? (članovi "Obraza", "Dveri", "1389")

- Restitucija - Molim da mi objasnite kako u naturi vratiti stan predratnom vlasniku u Bulevaru Kralja Aleksandra, u kom već skoro 70 godina živi neko drugi, ko je taj stan dobio od tadašnje vlasti? Da li se nepravda od pre skoro 70 godina ispravlja time što će danas neko drugi biti izbačen iz tog stana, u koji je ulagao, i koji danas vredi više nego pre 70 godina? Kako vratiti fabriku u koju je prethodnih 70 godina ulagano u opremu i ljudstvo? Konkretno, kako vratiti "Ikarbus" (nekadašnji "Ikarus"), pređašnjem vlasniku, koji je pre II svetskog rata u toj fabrici pravio avione?

Takođe, kako regulisati status Karađorđevića, i njihovog ličnog spora oko imovine, konkretno Belog dvora? Kome biste ga vi dali, Aleksandru ili Jelisaveti, ako se zna da je dvor građen i iz sredstava budžeta?

Istrajnost nije problem. Ako me do petog oktobra nije mrzelo da učestvujem na protestima, i kao student, i kao građanin koji je želeo da menja loš režim, mislim da danas bar možemo da civilizovano sukobljavamo mišljenja.

Tada sam dobijao batine, bio proglašavan fašistom, derao grlo i tabane po ulicama ovog grada, ali mi nije žao, jer je i to bio deo sazrevanja, i deo traženja sopstvene mogućnosti da utičem na neke veće događaje.

Ja sam znao za šta se borim, šta mi smeta, i šta bih menjao, dok kod Vas vidim samo šta Vam smeta, ali ne vidim i konkretna rešenja, pogotovo ne ona koja su ni jedan od ponuđenih odgovora.

I da se razumemo, ja od Vas i smem da tražim rešenja, jer Vi želite da vladate, i da upravljate događanjima u ovoj zemlji sa pozicije vlasti, dok sam ja samo birač.

2 za
0 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-30
???

Svi predstavnici političkih stranaka obećavaju jedno te isto, ali rade suprotno od obećanja.

Izneo sam svoje stavove, a zvaničan dokument ćete moći da pročitate pred izbore. Koliko oblasti ćemo pokriti videćemo, ali nećemo obećavati kule i gradove to je sigurno.

Situacija je takva kakva je, na nama je da je preokrenemo. Sigurno to nećemo uraditi kuckajući u nedogled komentare na vesti u kojima vređaju naš zdrav razum. Vi ste štrajkovali i protestovali devedesetih. Bio sam tada relativno mlad. Sećam se da sam 5. oktobra dok su demokrate palile skupštinu došao kući sa njive i pratio dešavanja na televiziji. Krenuo sam te godine na faks, vredno studirao i mislio da će nam "demokratski" izabrana vlast omogućiti da normalno živimo. Oni to nisu uradili. Od tada ljudi i dalje odlaze (ne zbog Slobe), imamo milion problema, a mislim da ih trenutna elita ne može rešiti. Ne možemo ni mi sve sami, zato tražimo pomoć od brojnih udruženja, ljudi iz struke. Nažalost kao da niko ne može da smisli rešenje za konkretne probleme ili jednostavno ne žele. Svima je lakše da kritikuju. Videćemo šta će biti, a vi kao birač izađite i zaokružite one koji vam se čine najboljima. Ako ne skupimo novac i ne izađemo na izbore, znam da ću otići na biračko mesto i poništiti listić, jer sam shvatio nakon 10 godina glasanja da su svi oni isti i da mi je svejedno za koga ću glasati. Apstinirati neću jer je to samo znak odobravanja trenutnog stanja.

Što se tiče finansiranja stranke, meni lično nije lako da odvojim 20 evra mesečno, a lična primanja su mi duplo veća od republičkog proseka. Tako da ni ne naplaćujemo ljudima članarinu, već jednostavno ko koliko ima, da za funkcionisanje ove naše male stranke, koja vam baš ne leži. Iz tih sredstava sami finansiramo štampanje letaka, poslovni prostor i druge troškove koje imamo.

Odoh na spavanje, sutra ponovo krećem na posao i treba ustati u pola sedam.

1 za
1 protiv
zivko.curcic
2011-06-30
???

Marko odlicno zapazanje, sta ce neko na forumu slagalice a nema ni jednu odigranu igru?!

3 za
0 protiv
Gale Djordjevic
2011-06-30
???

Pa Živko, niste mnogo mlađi od mene.

Ja sam '76 godište, i odmah moram da Vam kažem da 5. oktobra nisu demokrate palile Skupštinu, već su je palili idioti koji sa demokratijom imaju veze, taman koliko i masovni ubica sa inicijativom za zabranu vatrenog oružja.

Nažalost, podlegli ste onome da hiljadu puta ponovljena laž postaje istina, pa ste tako i jedan vandalski čin, koji nije načinio niko od nas koji smo sa pravom tog dana bili na ulici, pripisali svima nama.

Niti sam palio Skupštinu, niti sam pljačkao njen inventar, niti sam raznosio monitore iz zgrade RTS-a, niti sam odnosio gaće i trenerke iz polupanih izloga.

Iz sopstvenog iskustva, osim što se slažem da svi predstavnici političkih stranaka obećavaju jedno te isto, ali rade suprotno od obećanja, dodao bih da ni Vi ne nudite ništa novo.

Niste dali ni jedan konkretan odgovor na moja pitanja, ili ste izneli sopstvena mišljenja koja nažalost ne mogu da reše probleme, već ih uglavnom mogu i produbiti (mislim na Vaše komentare o penzijama, platama i nezaposlenosti pre svega).

Da se razumemo, verujem da imate časne namere i lepe želje, ali to nije dovoljno. Kaljuga domaće politike nije nažalost mesto za ideale, već za pragmatizam u kom može šut sa rogatim, i u kom se rogovi u vreći lepo slažu, a sađenje tikava sa đavolom, donosi lep dodatak prihodima.

I ne razumem zašto biste morali da stranačku kasu punite sa 20€ mesečno, kad je u drugim strankama članarina na nivou od 100-300 dinara (1-3€) godišnje?

Jednostavno, čini mi se da političkim prilikama pristupate diletantski, samo sa tezom da niko ne valja (hvala lepo, to i sami znamo), bez da nudite rešenja, dok istovremeno prihvatate da igrate po pravilima ovih istih dripaca, dok vam odgovaraju (registrovanje u statusu manjinske stranke).

Izbori će, kako se čini, biti u aprilu sledeće godine, a vi od 2008. naovamo ne možete program da sklepate.

Neozbiljno je, jednostavno neozbiljno, a da nam je potreban još jedan drveni advokat koji će samo da priča "drugi ne valjaju, dajte da ja malo probam", verujte, baš i nije.

Da bar kažete koju manjinsku zajednicu predstavljate, pa makar o tome prodiskutujemo... ali ne, samo kritikujete sve ostale, a kvalitetnih rešenja nema.

Ne ide to Živko, ne ide.

Jednom ste na blef, koristeći naziv koji oslikava razmišljanje ljudi, namakli nešto glasova na Voždovcu.

Drugi put to neće proći, sami ste se tim blefom diskreditovali.

I odigrajte poneku igru na ovom sajtu, razonodite se malo, umesto da bistrite samo politiku. Tek kada ste sličniji ljudima kod kojih agitujete, mogu da Vas shvate ozbiljnije.

3 za
0 protiv
Марко Екмеџић
2011-06-30
???

Gale Djordjevic napisa...

Marko odlicno zapazanje, sta ce neko na forumu slagalice a nema ni jednu odigranu igru?!

... nema ni jednu odigranu igru u tekućem mesecu. Ali ima odigranih igara, samo nije na rang listi pa ne možete da mu vidite statistiku za prethodne mesece.

U svakom slučaju, forum nije direktno povezan sa igranjem igara niti ograničen u temama. Ko je to propustio neka pročita ovde.

2 za
2 protiv
Supervizor
2011-07-01
???

Екмеџићу, из твојих детаљних писанија закључујем да си неискрен. Подржаваш владајућу номенклатуру у дубини душе (бар делимично), ако не кроз ликове, оно кроз дела.  Свестан си да сте појели го&но петог октобра, али то нећеш јавно да признаш. Стали сте иза најгорег шљама који се могао окупити на једном месту, а сад, као - нису демократе палиле Скупштину.  Не знам који ти је мотив да се трудиш да дискредитујеш овог Ћурчића. Нит' могу нешто велико да учине, нит' су неки познати негативни ликови у питању... Не знам зашто си толико запео... Ја сам сигуран да неко са искреним и позитивним намерама не може уопште ни да ступи на ''велику позорницу'', па не видим да уопште има икакве потребе за бављењем нопо-м. Чак и када би добили прилику, свакако би мање зла нанели од нато-пешадије којој си давао подршку у рушењу Србије 2000.

2 za
2 protiv
Цане Вукић
2011-07-01
???

lgbt, svi se ponsaju kao da je to prekjuce izmisljeno... pa kkao se opstajalo ranije? kad je mir u drustvu i "neobicne" strukture valjda bolje prolaze jer se ne obrusava bes a kad nije onda je i njima teze? i kada je seksualno zdravlje ljudi ok a ne moraju da rade 22h dnevno? kako je u sfrj bilo u praksi? ima i ranjivih ljudi koji nisu ni u jednoj od obicno navedenih grupa i njima je tesko i da li je to neki prirodan zakon da oni uvek crknu? (nisu ni homo ni invalidi ni romi ni mladi... samo se ne snalaze)

i narkomani koji nece da se lece-odvikavaju treba da imaju prava da ne budu getoizirani... ako vec svi imaju rpava. ali ko bi to smeo? opasno je

1 za
0 protiv
masxa
2011-07-01
???

a sto ne iskoristite ono sto vec ima, pocnite od lokalne samouprave od svog dvoriste...

ja sam odustala i znam da je teshko ali sto onda da kukam.

nije valjda d aoni samo idu okolo i ubiru reket, ok rade i to, ali kad bi se ljudi s druge strane udruzili mozda ne bi mogli ni to lako.

ali nije da idu samo okolo i ubiru reket

1 za
0 protiv
masxa
2011-07-01
???

Ђура Чворовић napisa...

Екмеџићу, из твојих детаљних писанија закључујем да си неискрен. Подржаваш владајућу номенклатуру у дубини душе (бар делимично), ако не кроз ликове, оно кроз дела.  Свестан си да сте појели го&но петог октобра, али то нећеш јавно да признаш. Стали сте иза најгорег шљама који се могао окупити на једном месту, а сад, као - нису демократе палиле Скупштину.  Не знам који ти је мотив да се трудиш да дискредитујеш овог Ћурчића. Нит' могу нешто велико да учине, нит' су неки познати негативни ликови у питању... Не знам зашто си толико запео... Ја сам сигуран да неко са искреним и позитивним намерама не може уопште ни да ступи на ''велику позорницу'', па не видим да уопште има икакве потребе за бављењем нопо-м. Чак и када би добили прилику, свакако би мање зла нанели од нато-пешадије којој си давао подршку у рушењу Србије 2000.

... Ti izgleda uopšte nisi čitao šta sam pisao.

Pročitaj šta sam pisao od početka ove teme, pa ćeš videti koliko sam za "vladajuću nomenklaturu", i šta mislim o stvarima koje su se dešavale 5. oktobra.

I diskusija sa Živkom je ovde svima na izvol'te, pa pročitaj, i videćeš šta mi kod njih smeta.

Registrovali su se kao manjinska stranka, iako to nisu, napravili ime koje je sugestivno, i dovodi do varanja birača, a plan i program nemaju.

Zato smo diskutovali, ali ako si propustio,pročitaj da sam napisao i da ne sumnjam da Živko ima iskrene namere.

A te idiotarije tipa "nato-pešadija", nisu ni vredne komentara, koliko su tragično glupe, i tako očigledno smradikalske

3 za
1 protiv
Марко Екмеџић
2011-07-01
???

Juče sam čuo nešto strašno. Pojedini gladni građani Novog Sada dođu u megamarket, pojedu pola vekne hleba i vrate ga na policu. Da ne pričamo o tome koliko ljudi dnevno pretura po kontejnerima. Gladni ljudi u Vojvodini i Srbiji, da li je tako nešto uopšte moguće? Izgleda da jeste.

4 za
2 protiv
zivko.curcic
2011-07-08
???

Sta je tvoj cilj Ekmedzicu? Svakog dana kritikujes vlast na forumu na slagalici. Ja ne vidim razlog zasto bi se covek toliko mucio, trosio vremena kada nista nece postici. To ti je Sizifov posao. Radi nesto korisno, ili pisi nesto zanimljivo, npr. vicevesmiley

4 za
3 protiv
Jebi se supervizore sto si mi onemogucio da pisem
2011-07-08
???

Nije mi jasno zasto supervizor ne blokira ovog ''prevaranta''...samo siri mrznju na forumu

6 za
0 protiv
DekVla
2011-07-08
???

Dejan Novakov napisa...

Nije mi jasno zasto supervizor ne blokira ovog ''prevaranta''...samo siri mrznju na forumu

... ko kaže da ga ne blokira? Naravno, treba samo biti objektivan i razvojiti poruke koje "šire mržnju" i koje "zagrevaju diskusiju". Do god je u okviru teme i nije lični napad na nekoga, malo flame-a ne smeta.

4 za
0 protiv
Supervizor
2011-07-08
???

Pošalji odgovor

Samo prijavljeni korisnici sa 5000 ili više poena mogu da glasaju i da ostavljaju poruke.

 

Stranica kreirana za 0.0173 sec.

Copyright © 2024